Efter att flera medier rapporterat om den borttappade iPhone4 enheten så kommer nu, bara veckor senare ett större slag än någonsin. Inte allt för länge sedan rapporterades att inte mindre än 114 000 stycken abonnenter hos AT&T som köpt iPad 3G, har fått sina personliga uppgifter och epost spridda via nätet.

Operatören AT&T ska stängt säkerhetshålet för en kort tid sedan och det är först nu som man officiellt tar upp intrånget. Intrånget var av mycket simpel karaktär och gav mer än bara användarnas epost-address och ICC-ID. Det kan mycket väl ha genererat data från samtliga iPad 3G-användare som aktiverat sin iPad. Detta kan tyckas låta lite överdrivet, men iPad 3G som sålts i USA är låst till ett abonemang hos AT&T, som dessutom delar data med Apple. Det är även hos AT&T som problemet legat och därav har intrånget mycket väl kunnat nå samtliga av aktiverade iPads information. Hur mycket information det handlar om framgår inte säkert, men det är alldeles tillräckligt för att kunna säljas till företag som skickar spam eller har annan verksamhet i gråzonen.

Goatse Security är en hackergrupp som tagit på sig intrånget och förklarat hur intrånget fungerat.  Genom att ange ett ICC-ID i en http-förfrågan mot AT&Ts webbplats så gav sidan svar med ägarens epostaddress, som en ”Apple liknande klient” gjorde förfrågan.

Vilka som egentligen har drabbats och vilka under de 30-40 dagar iPad sålts är inte helt klart. Enligt listor från flera oberoende källor finns många tunga profiler bland de drabbade, företagschefer, högt uppsatta militärer och politiker. Allas e-postadresser finns samlade i den information som läckt ut.

Källa: Gawker, Gawker 2 

 

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
fackamatoklaus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
klaus
Medlem
klaus

Vänta 2-3 Upgrade sen köpa när man måste ha denna IPAT.Mvh…..Klaus

fackamato
Medlem

iPad for women
Vad skall man ha en ipad till?