Apple sägs nu själva, omedvetet, bekräftat grunddesignen för efterlängtade telefonen Iphone 8 som får klara sig nästan helt utan skärmramar.

Steve Troughton-Smith har rotat runt i koden i mjukvaran för Homepod, Apples kommande smarta högtalare. I koden har han bland annat funnit vad som hävdas vara den definitiva designen hos Apples kommande telefon Iphone 8.

I en rad tweets har Throughton-Smith (T-S) delat med sig av den information som har grävt fram. Enligt T-S så kommer enheten att komma utrustad med en skärm med en storlek på 5,15 tum och som har en upplösning på 2 436 x 1 125 pixlar. Likt tidigare renderingar av läckta ritningar ser det ut som att Apple kommer använda en skärm som går upp runt kanterna kring telefonens kamera- och högtalarmodul på övre ovansidan. En designdetalj som onekligen blir intressant att se hur Apple hanterar i sitt gränssnitt.

Iphone 8 kan öppnas på skärmen eller med ansiktet

I övrigt så avslöjar Homepods mjukvara att Iphone 8 kommer att gå att väcka genom att enkelt klicka på skärmen. Mjukvaran avslöjar även att den kommande Iphone-modellen kommer att ha en infraröd ansiktsskanner som kan användas för att låsa upp telefonen.

Medan Apple själva officiellt inte kommenterat uppgifterna bör det nu vara mer eller mindre klart hur jubileumsmodellen av Iphone kommer se ut. Som tidigare avslöjats verkar den heltäckande skärmen och telefonens funktionalitet bli allt annat än billig. Samtidigt ska alla obekräftade uppgifter fortfarande tas med en rejäl nypa salt innan den officiella lanseringen som väntas ske tidigast i september i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid