Samsung fortsätter att trappa upp sina rättsliga åtgärder efter att Samsung fått säljstopp i flera länder. Man har nu lämnat in domstolsbegäran i Frankrike, Italien, Australien och Japan. Samsung säger att man inte längre tänker vara passiva, utan att med fast hand skydda den immateriella egendom som är deras.

Vi rapporterade idag att både Samsung och Apple misslyckades få igenom ett säljsstopp på de båda parternas produkter, och det temporära domstolsbeslutet refererar till FRAND (Fair, Reliable and Non-Discriminatory terms terms in use of patents). Samsung väntas förbereda ett mål mot Apple för att möta dem i domstol i Nederländerna.

Men nu går Samsung ut i ett pressmeddelande och talar offentligt om inget mindre än fyra rättsmål. Till skillnad från Apple håller man inte låg profil, och väljer att tala öppet om saken i media. Man har redan lämnat in domstolsbegäran i Frankrike och Italien, där man nu hoppas på ett temporärt säljstopp av iPhone 4S. Patenten i fråga rör trådlös teknik.

”Apple har fortsatt att göra intrång på våra patenträttigheter och åka snålskjuts på vår teknologi. Vi kommer inte längre att vara passiva. Med fast hand skyddar vi nu våra immateriella rättigheter,” Samsung

Förutom dessa två länder, har man även liknande rättsprocesser på gång i Australien och Japan. I Australien har Samsung Galaxy Tab 10.1 redan fått ett säljstopp. I Japan ska Samsung Galaxy S gått om Apple iPhone i försäljning något som genast gav upphov till en ny anmälan från Apple i även det landet.

iphone4s3

Rättsmålet i Japan grundas på fyra patent från Samsung:

  • Ett HSPA-patent som berör en metod för att bestämma nivån för energiförbrukning vid dataöverföring.
  • Tre patent som berör användargränssnitt som är nödvändiga för att visa information på skärmen, specifikt användargränssnitt relaterade till ”flygläge”-ikonen; anpassning av en smart mobils startsida; och för att navigera bland program som är kategoriserade i en trädstruktur (i en appstore).

I Australien handlar det om tre patent som samtliga har koppling till trådlös-teknik:

  • Metod och anordning för att överföra och ta emot datapaket genom att använda fördefinierade längdindikatorer i ett mobilsystem (WCDMA).
  • Metod och anordning för dataöverföring i ett mobilsystem som stöder förbättrat HSPA.
  • Metod och anordning för att överföra och ta emot data med hög tillförlitlighet i ett mobilsystem med stöd för överföring av datapaket (HSPA).

Hur det kommer gå för Samsung är det svårt att spå om. Men en sak som är säker är att de rättsliga processerna mellan Apple och Samsung inte kommer bli avklarade först någon gång under nästa år som tidigast. För det ser ut som att ingen av företagen tänker enas om frågan på fredlig väg.

Relaterade nyheter:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Baxtexdlq84zowixflopperJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kallisti
Medlem
Kallisti

”Samsung fortsätter att trappa upp sina rättsliga åtgärder efter att Apple fått säljstopp i flera länder.”

Det låter som att Apple har fått säljstopp, och det är väl Samsung som har fått stoppet medans Apple kanske fått [i]igenom [/i]det.

flopper
Medlem
flopper

bra med fri konkurrens.
fler alternativ för kunderna.
jättebra och supersnabbt

zowix
Medlem
zowix

Märkligt att de fått säljstopp innan ett domslut har skett. Är ju som att de redan vunnit halva delen.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”zowix”]Märkligt att de fått säljstopp innan ett domslut har skett. Är ju som att de redan vunnit halva delen.[/quote]

Ja, verkligen konstigt sätt att göra det på. Men förhoppningsvis får de väl ut skadestånd för minskade intäkter om de vinner målet?

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

” I Japan ska Samsung Galaxy S gått om Apple iPhone i försäljning något som genast gav upphov till en ny anmälan från Apple i även det landet.”

Jag hatar verkligen Apple som företag.