Apple har nyligen firat ett iPad-jubileum då det den 27 januari var ett år sedan datortillverkaren presenterade sin första generations surfplatta. Nu kommer nya uppgifter om att iPad 2 gått in i tillverkning och att andra generationens surfplatta blir både kraftfullare och får slankare linjer än sin föregångare. Men som väntat blir det inte någon högupplöst skärm denna gång.

Apple arbetar som vanligt hårt med att stoppa informationsläckor kring sina produkter. Men i takt med att företaget vuxit och personalstyrkan ökat har även de potentiella läckorna blivit fler. Nu har man på anrika The Wall Street Journal rapporterat att Apple börjat sin masstillverkning av iPad 2 och att de senaste uppgifterna om surfplattans specifikationer stämmer väl överrens med den slutgiltiga produkten.

Apple iPad 2 har tidigare sagts bli utrustad med en ny färsk Apple A5 SoC som med dubbla Cortex-A9 CPU-kärnor på 1,2 GHz och en dubbelkärnig PowerVR SGX543 grafikkrets från Imagination ska höja ribban rejält sett till prestanda. RAM-minnet ska också vara fördubblat till 512MB.


Apples A4 applikationsprocessor byts ut inför lanseringen av iPad 2.

Den omtalade skärmen kommer som vi tidigare avslöjat inte bli den högupplösta modell det tidigare pratades om. Istället sägs Apple satsat på en ny IPS-panel med samma upplösning och storlek (9,7-tum och 1024×768 pixlar) fast med bättre ytbehandling mot reflektioner samt en tunnare profil.

Detta har även gjort det möjligt för Apple att ytterligare banta sin redan slimmade surfplatta vilket även ska sänkt vikten på enheten. Men man har detta till trots gjort plats för ny funktionalitet i form av bland annat en frontmonterad kamera för videosamtal (FaceTime).

Uppgifterna har inte kommenterats av Apple själva och när man planerar att lansera sin nya surfplatta är oklart. Men de senaste ryktena talar om tillgänglighet i USA de närmaste månaderna. Hur den internationella utrullningen ser ut återstår att se.

9
Leave a Reply

avatar
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
bujar96roxerthedeadBirksDanne980Mean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Jag vet att Apple är väldigt duktiga på att producera PR-material som gör att det är enkelt att göra en nyhetsartikel men har det egentligen nått allmänintresse för sajtens besökare? Apple är ändå ett företag som censurerar kultur. Därför tycker jag dom skall bemötas med tystnad då alla sådana här artiklar ändå gör att man får mer acceptans för deras prylar.

Tempel
Medlem
Tempel

Intresset i sig beror väl enbart på att Apple tack vare att Mac används väldigt mycket i media så anser journalister att nyheter kring Apple är relevanta nyheter oavsett hur samhället runt omkring ser ut. Tablets fanns ju trots allt innan och då var det minsann inga nyheter kring sånt. Men Apple är duktiga på att skapa hypes och media sväljer det och hjälper till rätt okritiskt imho. Det hela är ju lite som när vissa jeansföretag kartlade vilka barn som var poppis på skolorna och sen gav dom mest populära barnen jeans för att deras produkt skulle bli inne.… Läs hela »

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Anton Karmehed”]samtidigt går det inte att sälja tiotals miljoner exemplar av en produkt som är dålig.[/quote]
Jodå, tänk bara iPad-lanseringen. ”I DON’T KNOW WHAT THIS IS, BUT IT SAYS APPLE, I GOTTA HAVE TWO OF THESE!!!1111oneoneoneeleven” Typ.

Danne980
Medlem
Danne980

Mycket av intresset för denna lansering tycker jag är just på grund av att vi INTE hade tablets före ipad, eller rättare sagt ingen ville ha de tablets som fanns före Ipad. Man får tycka vad man vill om Apple men det är hur som helst klart att de skapat några produkter som omvälvt marknaden. Jag undrar var Android varit i dag om inte Iphone släppts. Apple produkterna är dagens måttstockar. Om Apple som företag är onskan själv det vet jag inte, jag tror för min del google är lika illa i så fall. Men framförallt är de företag som… Läs hela »

Birks
Medlem
Birks

Ser fram emot recensionen av surfplattorna!
Speciellt video ut funktionaliteten och upplösning i presentationer (Power Point, Keynote, Think office osv)

roxerthedead
Medlem
roxerthedead

Jag tolkar ändå de poster jag läser här som nyheter.. En journalists jobb är väl inte att sålla efter hans egna värderingar, utan att helt enkelt objektivt informera om händelser som kan vara av intresse för läsarna.Jag är en av läsarna, och jag fann nyheten av intresse, så där har du svar på den punkten 🙂 Det är ju knappast så att artiklarna/nyheterna här favoriserar Apples produkter orättvist, det finns nyheter om produkter från alla möjliga företag, Apple en i mängden.Sen att Apple på senare tid är på en ”killing-spree” gör ju att de har väldigt mycket nyheter kring sig.… Läs hela »

Bujar Osmanaj
Medlem
Bujar Osmanaj

[quote name=”roxerthedead”] Sen har jag inte riktigt förstått allt tjafs om Apples inlåsning, vad är det exakt folk syftar på?Jag äger PC, Macbook, iPhone, har ägt massa andra mobiltelefoner osv, och jag märker ingen censur som du yttrycker det när jag hoppar mellan plattformarna.Sen är ju ingen tvungen att köpa eller använda något de inte vill ha, svårare än så är det inte.[/quote] Det de menar med inlåsning är att du inte har friheten att till exempel byta grafikkort på mac pro till vilket som helst förutom om det inte är nåt som har gjorts speciellt för den datorn.Själv har… Läs hela »