Enligt den koreanska tidskriften Korea Times som varit i kontakt med en ej namngiven leverantör till Apple i Korea så arbetar sagda leverantör för närvarande på en 12,9 tums högupplöst panel tänkt att användas i en ny, större version av Apple Ipad, tänkt att lanseras under våren 2014.

Att Apple testar en ny prototyp internt behöver inte alltid innebära att en ny produkt är antågande, och företaget har stora mängder produkter inlåsta som aldrig får se dagens ljus. Men när produkterna inte testas internt i Cupertino utan istället hos en leverantör brukar det vara en betydligt mer pålitlig fingervisning om vad som är på väg, förutsatt att källan i sig är pålitlig.

I det här fallet framgår det inte exakt vilken koreansk leverantör som uppgivit till Korea Times att en 12,9 tums panel är i görningen, men både LG och Samsung är sannolika kandidater. Enligt leverantören så tillverkas panelen inför en produktlansering under 2014, och att Apple har visat ett ökat intresse för större Ipad-modeller i takt med att surfplattor tuggar i sig marknadsandelar från traditionella bärbara datorer.

Någonting som talar för att rapporterna skulle stämma är att det inte är första gången en ny Ipad med den specifika storleken 12,9 tum kommer på tal. Dels har den amerikanska tidskriften The Journal rapporterat att en modell på ”strax under 13 tum” är antågande, och vi har även fått höra rykten om en produkt på specifikt 12,9 tum som ska tillverkas hos kinesiska Foxconn.

Som alltid gäller en nypa salt, inte minst vad gäller lanseringsdatum. Även om dessa uppgifter stämmer är det inte säkert att det blir så tidigt som våren 2014, utan Apple kan mycket väl tänkas vänta till början av nästa produktcykel och lansera en ny modell i samband med nästa uppdatering av Ipad Air och Ipad Mini.

Källa: Korea Times via Apple Insider


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid