Apple säljer endast en familj av mobiltelefoner och även om man nu är inne på sin fjärde generation av iPhone är det en bråkdel av utbudet mot övriga konkurrenter på marknaden. Vad som kan tyckas som en svaghet har trots allt tagit Apple upp till en fjärdeplats bland världens största mobiltelefonstillverkare.

Under tredje kvartalet 2010 såldes 340,5 miljoner mobiltelefoner i världen och av dessa var 14,1 miljoner Apples iPhone. Med dessa siffror klättrade Apple förbi både RIM och Sony Ericsson på försäljningslistorna där det svenskättade företaget fick se sig bortknuffat från analytikerfirman IDCs topp5-lista. RIM roffade åt sig femteplatsen med 12.1 miljoner sålda mobiltelefoner under samma period.

apple.share

LG Electronics på tredjeplatsen sålde ungefär dubbelt så många mobiltelefoner som Apple med 28,4 miljoner enheter, men hade inget att säga till om jämfört med de två giganterna i topp. Nokia sålde 110,4 miljoner enheter för 32,4% av marknaden medan Samsung tog andraplatsen med 71,4 miljoner enheter och 21% av marknaden.

Apple har den i särklass största bästa utvecklingen och har ökat antalet skeppade mobiltelefoner med 90.5% sedan samma period förra året. Siffror som utan tvekan fått hjälp av lanseringen av iPhone 4.

Källa: IDC

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid