I dag satsar flera av världens teknikgiganter, bland annat Facebook, HTC, Google och Microsoft, på virtuell eller förstärkt verklighet, en bransch som förväntas växa markant under 2016. Nu tycks den växande skaran aktörer sällskap av Apple, som uppges ha rekryterat en välrenommerad expert från Virginia Tech.

Virtuell eller förstärkt verklighet kan bli ett område där vi snart får se Apple göra intåg – det antyder uppgifter från Financial Times, som rapporterar att företaget ska ha rekryterat en ny expert inom just dessa områden. Doug Bowman, som hittills har lett avdelningen för människa-datorinteraktion på lärosätet Virginia Tech, har just grafik och interaktion via virtuell och förstärkt verklighet som expertområde – och nu ska han ha lämnat sin universitetsposition för den privata sektorn, mer specifikt till Apple.

Virtuell och förstärkt verklighet på meritlistan

Endast uppgifter om en anställning säger dock väldigt lite om vad Bowman faktiskt kommer arbeta med hos Apple eller vad arbetet kan mynna ut i för produkter. Ett alternativ är såklart ett par VR-glasögon för Apples ekosystem, men det kan även röra sig om ett konkurrerande alternativ till Microsofts AR-glasögon Hololens – eller ett helt annan typ av produkt baserad om omslutande 3D-grafik.

Vi kan bara spekulera i när eller om en sådan produkt skulle kunna dyka upp, men om inte annat har Apple forskningsbudgeten som krävs för att tampas med Facebook, HTC eller Samsung på VR-scenen.

Källa: Financial Times via Techcrunch

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid