Small preview image

Apple iPhone har nu äntligen släppts ut ur Apples mörka valv och efter att under ett års tid skapat mängder med rykten om dess vara eller icke vara är det nu alltså dags för Apple att visa upp sin senaste skapelse. Trots Ciscos lansering av Linksys iPhone har Apple stått fast vid just iPhone-varumärket och skulle företagen göra upp om rättigheterna till namnet sett till produkternas potential hade Apple vunnit århundradets jordskredsseger. Apple iPhone är en mobiltelefon, men tillverkaren själva är på det klara med att deras senaste alster är betydligt mer än så. Deras slogan lyder som följande;


”Introducing iPhone. Apple reinvents the phone”



Apple har alltid varit duktiga på att göra PR för sina produkter men vi ska villigt erkänna att iPhone faktiskt nästan känns som en revolution för mobiltelefonsmarknaden med dess breda användningsområde och inte minst navigeringssystem.


Huvudnumret i Apple iPhone är utan tvekan dess display, rent krasst är faktiskt telefonen en enda stor display. Det var länge sedan vi hörde de första ryktena om en pekskärm till iPod Video men nu visar det sig att Apple iPhone använder sig av just detta. Den 3.5″ stora displayen har en upplösning på 320×480 pixlar och är alltså av pekskärmsmodell. Displayen är även utformad för att styras med fingrarna vilket borde öka användarvänligheten jämfört med handdatorer där man använder sig av en pekpenna. Operativsystemet i iPhone ska vara en nerbantad version av Mac OS X och det krävs ordentlig mjukvara för att hålla koll på telefonens alla funktioner.



iPhone combines three products — a revolutionary mobile phone, a widescreen iPod with touch controls, and a breakthrough Internet communications device with desktop-class email, web browsing, maps, and searching — into one small and lightweight handheld device.


Apple marknadsför iPhone som en högteknologisk mobiltelefon som även kan agera som en iPod med en bredbildsdisplay för både musik och videouppspelning. iPhone är även optimerad för att användas på Internet med surfning i Safari-webbläsaren och med stöd för sökmotorer som Google och Yahoo. Google maps kan också användas direkt i telefonen vilket öppnar nu möjligheter för användaren.


Apple iPhone väntas inte dyka upp på den amerikanska marknaden förrän i juni månad och då endast under teleoperatören Cingular. Priserna ska ligga på 499 USD för 4GB modellen med ett tvåårs telekontrakt och 8GB modellen ska gå loss på 599 USD.


Det är svårt att inte bli exalterad över Apples tillkännagivelse av iPhone som på pappret faktiskt lyckats överglänsa även de mest lovande ryktena. Vi Europeer får vänta tills fjärde kvartalet men vi ser verkligen fram emot att höra de första opartiska omdömena på denna telefon som faktiskt kan komma att förändra mobiltelefonsmarknaden på sikt. Det finns inte tid och plats att skriva om all funktionalitet i telefonen men här nedan har vi en genomgång av dess specifikationer och mer information om iPhone går att hitta på Apples hemsida.


Technical Specifications




































Screen size 3.5 inches
Screen resolution 320 by 480 at 160 ppi
Input method Multi-touch
Operating system OS X
Storage 4GB or 8GB
GSM Quad-band (MHz: 850, 900, 1800, 1900)
Wireless data Wi-Fi (802.11b/g) + EDGE + Bluetooth 2.0
Camera 2.0 megapixels
Battery

  • Up to 5 hours Talk / Video / Browsing
  • Up to 16 hours Audio playback
Dimensions 4.5 x 2.4 x 0.46 inches / 115 x 61 x 11.6mm
Weight 4.8 ounces / 135 grams



Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments