Apple Iphone 6 har nu fallit i händerna på de fanatiska telefonreparatörerna hos ifixit och tillsammans med sin storebror Iphone 6 Plus blivit dissekerad framför kameran. Med telefonerna nerplockade i sina beståndsdelar konstaterar ifixit att de faktiskt är mer lättreparerade än sin föregångare och bekräftar flera komponenter.

Det går ungefär en Iphone-reparatör på varje gata i många storstäder och som det ser ut kan den nya generationens Iphone bli en lättare match när olyckan är framme. Ifixit ger båda modellerna en 7:a av 10 i betyg när det gäller hur lätta telefonerna är att reparera, att jämföra med en 6:a för föregångaren Iphone 5s.

I vanlig ordning var det givetvis intressant att se vad som gömde sig under skalet på Apples nya smartphones och även om ifixit inte direkt möttes av några överraskningar har vi nu fått flera komponenter bekräftade. Bland annat den nya Apple A8-processorn som parats med 1 gigabyte internminne i båda modellerna, något överraskande med tanke på inte minst den betydligt högre upplösningen i Iphone 6 Plus.

Iphone 6 dissekering

Noterbart är samtidigt att Iphone 6 och Iphone 6 Plus kommer med betydligt större batterier än sin föregångare Iphone 5S. Instegsmodellen Iphone 6 parar sin 4,7 tum stora skärm med ett batteri på 1 810 milliamperetimmar – upp från 1 560 milliamperetimmar i Iphone 5S.

Iphone 6 Plus dissekering

Storebror Iphone 6 Plus gömmer ett batteri på hela 2 915 milliamperetimmar, en rejäl ökning men samtidigt lite i underkant jämfört med Android-telefoner i samma segment som inte sällan ligger en bit över 3 000 milliamperetimmar.

Iphone 6 och Iphone 6 Plus kommer att börja säljas i Sverige den 26 september men går redan idag att förhandsboka hos flera teleoperatörer.

Källa: Ifixit

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
MoNsTeR
MoNsTeR
9 Årtal sedan

Kul att det går att byta batteri utan större svårigheter.