Apple har flyttat större delen av sin skärmproduktion till japanska Sharp, och kan lansera sin omtalade ”Apple-TV” redan i mitten av 2012. Apple har även börjat lägga större resurser på att kunna tillverka allt fler komponenter inom företaget, och på så vis slippa förlita sig på andra.

Apple och Samsung har länge haft en bra relation på marknaden. Mest noterbart sålde Samsung NAND-kretsar till Apple för halva priset, något som gjorde att det Cupertino-baserade bolaget kunde slå sig igenom på marknaden för mp3-spelare. Det är även Samsung som ligger bakom stora delar av de komponenter som används i samtliga Apple-produkter. Men denna relation har blivit allt mer fientlig på väldigt kort tid och Apple flyttar allt mer av sina orders till annat håll för att täcka sina behov.

Apple har nu flyttat störra delar av deras skrämproduktion till japanska Sharp på Samsungs bekostnad. Sharp har på senare tid spenderat stora summor för att expandera sin verksamhet och öka sitt kapital, så det här är en stor vinst för företaget. Apple ska bland annat inneha exklusiv tillverkningsrätt i en av Sharps fabriker, för deras iPod, iPhone och iPad-behov. Apple ska även ha spenderat mellan 500 miljoner till 1 miljard dollar i utrustning för den här fabriken.

Det verkar även stå klart att Apple faktiskt har någon typ av TV-produkt på gång. Deras TV väntas anlända redan i mitten av nästa år om uppgifterna stämmer. Apples rivaler försöker att lista ut vad exakt Apple hittat på, men de väntas inte kunna skeppa en liknande produkt för 6 till 12 månader efter. Man påpekar även att många företag saknar samma expertis inom mjukvara och molnet som Apple innehar, för att kunna skapa en konkurrerande produkt.

Relationen mellan Apple och Samsung börjar allt mer likna ett krig, och det märks även av på produktionsnivå. Som vi nämnde tidigare flyttar Apple allt mer av sin tillverkning till andra partners, men steget de tog hos Sharp är ett stort steg för Apple. Här har de köpt in den nödvändiga utrustningen själva och innehar den intellektuella egendomen som krävs för deras egna tillverkning. Man förväntar sig att Apple kommer köpa egen utrustning och lokaler i allt större utsträckning, för att på sikt kunna sköta större delarna av deras egen komponent-tillverkning internt.

Källa: Bloomberg

Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RedfactionlangAndreas GUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Handen upp, ni som är trötta på rykten istället för nyheter!

Andreas G
Medlem

Jag antar att det är Apples variant av typ Panasonics VieraCast.
Högst troligen en produkt som bara kommer till USA de första åren eftersom de tjänster som den kommer vara beroende av är bundna av licenser som bara gäller i USA (filmer, TV-serier, etc.).

Som med många av Apples produkter kan den här tyckas ganska ”blaha” till en början, men hypen gör ju att de ändå säljer som bara den. Det är en TV med integrerat iTunes/Front Row typ.

lang
Medlem
lang

som vanligt härmar apple samsung.
Ska apple komma och påstå sen att dom var först med smart-tv oxå?

Kräks.

Redfaction
Medlem
Redfaction

Skönt att de som köper produkten slipper skärmar av Samsung, då kanske de slipper clouding haha