Apple Watch 3 blir den tredje generationen smarta klockor från Apple och den första med integrerad telefonfunktionalitet.

Smarta klockor är inte den fluga det var för några år sedan men när Apple presenterar Apple Watch 3 är det med tydligt utökad funktionalitet. Det är den första smarta klockan från Apple som går att ringa med utan att klockan är kopplad mot din Iphone. Med ett integrerat LTE-modem fungerar även andra onlinefunktioner som Apple kartor, musikstreaming från nätet och allt annat du tidigare behövt en koppling till Wifi eller din telefon för.

70% kraftfullare processor

Apple Watch Series 3 får en ny 2-kärnig processor som ska vara 70% snabbare än föregångarens krets men det är inte bara telefonens processor som ska vara betydligt snabbare. Klockan ska med sin nya W2-krets för wifi och bluetooth leverera upp till 85 procent snabbare Wifi. Klockans skärm agerar även antenn och genom ett integrerat elektroniskt sim-kort ska Watch 3 vara lika liten som Watch 2. Apple nämnde dock ingenting om klockans batteritid, vilken bör kunna påverkas märkbart av dess LTE-funktionalitet.

Ringa samtal och prata med Siri

Med den kraftfullare processorn och integrerad LTE-krets kan Watch Series 3 även använda sig av Siri, inte bara genom att ta kommando utan att även prata tillbaka till användaren. Under presesentationen visade Apple upp hur man kunde ringa med hjälp av bara klockan och trots en utomhusmiljö levererade vettig samtalskvalite.

Apple Watch Series 3 kommer att levereras i flera olika varianter där en ny röd knapp på sidan identiferar klockan från sina föregångare. Den nya klockan kommer att börja säljas både med och utan LTE-stöd. Standardmodellen får en prislapp som börjar på 3 695 kronor och kommer att börja förhandsbokas den 15 september och börjar skeppas den 22 september. Sverige får standardmodellen men är inte med bland de första länder som får den LTE-utrustade modellen av Apple Series Watch 3.

Apple Iphone X lanseras – Vi jämför med Iphone 8 och Galaxy S8

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid