Apples smarta armbandsklocka har lanserats i flera länder runt om i världen. En av Apples första kunder var sajten iFixit som redan plockat isär klockan för att se vad som finns innanför dess skal. Resultatet av granskningen visar en klocka med ett batteri som är enkelt att byta men en styrkrets som är omöjlig att uppgradera.

Apple Watch Edition är namnet på Apples dyraste produkt någonsin. Den guldtäckta klockan säljs för mer än 100 000 kronor, trots att den har samma processor och skärm som Apple Watch Sport som kostar mindre än 4 000 kronor. Klockans höga prissättning fick vissa att spekulera i om klockan har interna komponenter som kan uppgraderas i framtiden. Dessa spekulationer har nu nått sitt slut.

Relativt lätt att byta batteri

Under dagen har sajten iFixit plockat isär ett exemplar av Apple Watch för att se vad som gömmer sig inuti. I en video berättar iFixit att klockans skärm först lyftes upp för att komma åt komponenterna bakom. Här låg batteriet lättillgängligt, vilket gör det relativt enkelt att byta ut det. Under batteriet blev det inte lika lätt. Klockans styrkrets är helt försluten och det går inte att lyfta upp den ur klockan utan att förstöra viktiga komponenter. Detta betyder att det skulle vara svårt, om inte omöjligt, att uppgradera klockans inre och att Apple Watch Edition-kunder får nöja sig med vad som erbjuds.

Apple-Watch_ifixit

För att lyfta ut alla komponenter ur klockan krävs mycket små verktyg. iFixit hade inget verktyg som var tillräckligt litet för att skruva ut vissa interna skruvar och blev tvungna att slipa upp ett eget verktyg för att skruva isär klockan helt. Även om vissa komponenter var relativt lättillgängliga behövs med andra ord speciell utrustning för att genomföra vissa reparationer.

Källa: iFixit

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MrXXP Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MrXXP
Gäst
MrXXP

Kan knappast uppgraderas? OH NEJ! .. herregud era titlar ibland. lol… vem förväntade sig att man kan uppgradera en liten klocka? kan du uppgradera din telefon själv? snälla…