Apple spåddes nå mycket goda försäljningssiffror under andra kvartalet 2011 och när företagets räkenskaper nu offentliggörs har man inte bara levt upp till förväntningarna utan överstigit dem. Apple rapporterar intäkter på över 186 miljarder kronor och en nettovinst på motsvarande 47,6 miljarder kronor där företagets mobila produkter sålt som smör i solsken.

Apple har sålt enastående mängder av smartphones och surfplattor det gågna kvartalet. Hela 20,43 miljoner iPhones såldes under andra kvartalet vilket är en ökning med 142% sedan samma period förra året. Antalet iPad surfplattor uppgick till 9,25 miljoner vilket är en ökning med 183% sedan samma period förra året. Även antalet sålda Mac-datorer ökade med 14% sedan andra kvartalet 2010 med totalt 3,95 miljoner sålda enheter.

gallery02-20100607iPhone är Apples största dragplåster med över 20 miljoner sålda enheter i andra kvartalet.

Apple har, som väntat får vi säga, sett en sjunkande försäljning av mediaspelaren iPod där man kunde räkna in totalt 7,54 miljoner enheter under andra kvartalet, 20% färre än samma period förra året.

Totalt är Apples kvartalsrapport för Q2 2011 den bästa i företagets historia med 82% ökad avkastning samt 125% högre vinst. Steve Jobs kommenterade i ett pressmeddelande att företaget nu ser fram emot hösten där man planerar att introducera iOS 5 och molntjänsten iCloud. Men som väntat inget nytt om eventuella produktlanseringar.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkJacob Hugossonshaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Wow imponerande siffror! Jag såg även att 47% av deras försäljning bestod av iPhone vilket lär blir en väldigt stor del av deras intäkter. Hoppas inte Android eller något av de andra OS börjar äta sig in på deras iPhone intäkter då kan det bli ett pressat Apple i så fall. Det är ganska riskfyllt att ha 47% av sin försäljning på en produkt för börjar den tappa så lär det slå emot dom rejält. Men så är det när man har en extremt populär produkt som iPhone. 🙂

Micke
Medlem
Micke

[quote name=”Swedish Berserk”]Hoppas inte Android eller något av de andra OS börjar äta sig in på deras iPhone[/quote]
Det är väl inte så farligt om det sker. Tjänar dem så bra så kan dem gärna få lite mera press över sig. Apple har en förmåga att visa lite intressanta nya lösningar som andra inte planerat förrän längre fram. Om Apple blir pressat så kommer dem börja ta större steg i utvecklingen och förhoppningsvis pusha på hela marknaden att följa med. Jag skulle själv inte äga en appleprodukt även om jag fick den gratis men jag respekterar deras innovativitet. /s

Jacob Hugosson
Medlem

Som shaglord säger, Apple får gärna pressas det leder enbart till innovation som nyttjar oss konsumenter. Sen bryr jag mig mindre om något bolag går omkull faktiskt och tycker inte ”synd” om någon som tappar på marknaden.

Svensken
Medlem
Svensken

Japp visst är det så konkurrens är bra. Jag tänkte bara ur Apples synvinkel.