En gång i tiden var det Ipod som Apple tjänade de stora pengarna på. Nu är det Iphone som är företagets stor pengako och Ipod har hamnat långt efter. Ipod Touch har därför inte uppdaterats på tre år men nu blir det ändring på det. Hela Ipod-familjen uppdateras med Ipod Touch som den stora höjdpunkten.

Apples senaste uppdatering av Ipod-familjen genomfördes för knappt tre år sedan, vid slutet av 2012. Nu är det alltså dags för en ny. Ipod Shuffle, Ipod Nano och Ipod Touch introduceras i dag i nya uppdaterad former. Den största uppgraderingen får Ipod Touch som lämnar sina 2010 års-komponenter bakom sig och tar sig åtminstone till 2013. Den lilla mediespelaren har nu en 64-bitars processor i ett Apple A8-chipset, en uppgradering från ett Apple A5-chipset med hälften så mycket arbetsminne och en bråkdel så mycket processorkraft. Utöver det skeppas den nya modellen med Apples M-enhet som ger Ipod Touch flera fitness-funktioner. På enhetens baksida finns nu en åtta megapixelkamera istället för en fem megapixelkamera och innanför skalet finns nu upp till 128 gigabyte lagringsutrymme.

Apple_ipod_touch_6th_2

Ipod Shuffle har inte uppdaterats sedan 2010 men nu kommer introduktionen av en ny modell. …eller, åtminstone i ett par nya färger. Samma gamla musikspelare kommer säljs nu med mörkblått, mörkrosa eller guldfärgat yttre. Ipod Nano genomgår precis samma uppgradering och behåller samma funktioner och design som sin föregångare från 2012 men introduceras i tre nya färger.

Apple modeller behåller sina tidigare priser. Detta betyder att Ipod Touch säljs för 2 300 kronor, Ipod Nano för 1 800 kronor och Ipod Suffle för 600 kronor. Alla finns att köpa från Apple med start i dag.

Apple_ipod_touch_6th_3

Källa: Apple

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid