Apple passade på att lansera en ny version av sin multimediaplattform Apple TV på sitt mediaevent den 1 september och som tidigare rykten avslöjat har man helt fokuserat på strömmande media. Apple TV kommer utan intern lagringsenhet och förlitar sig på nätverk och Internet för material.

Apple TV blir en riktigt smidig enhet som med ett mattsvart hölje får plats i en öppen hand. I enheten hittar man inte mycket mer än en mediaprocessor, nätverksfunktionalitet och en HDMI-utgång. Enheten stödjer 802.11n WiFi, ethernet och skeppas med en enkel fjärrkontroll, men Apple TV kan även styras genom iPhone, iPad eller iPod Touch genom applikationen Remote App.

remote_iosdevices20100901

Apple TV kommer med ett nytt gränssnitt där man genom flera onlinetjänster som YouTube, Hulu, Netflix, Flickr, Mobile Me och även hyrning av högupplösta filmer från amerikanska tjänster som ABC och Fox. Gränssnittet är sammanknutet med filmsajten Rotten Tomatoes för betyg och filminformation.

Apple TV stödjer endast 720p material men ska med iOS 4.2 ge stöd för direktströmmning av video från iPad, en på pappret trevlig funktion. Apple TV får ett pris på 995 kronor inklusive moms och ska nu börja dyka upp för beställning i utvalda länder, dock inte Sverige.

appletv2

whatis_gallery_slide220100901

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
The Mutt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
The Mutt
Medlem
The Mutt

Ser ärligt talat inte meningen med en sån här produkt. Finns det nån?