Steve Jobs sade själv att han trodde sig ha hittat ”lösningen” för att bygga en Apple TV-apparat och de senaste ryktena säger att hans kanske sista stora arv är på god väg. Apple ska satsa på tre olika modeller med upp till 55 tums storlek och en kraftfull A6-processor.

Enligt Smarthouse ska Apple beslutat sig för att använda en ”ny processor” vilket bör betyda samma ARM-baserade systemprocessor som i iPad 3, vad som väntas bli en två eller fyrkärnig krets med ARM:s kommande Cortex-A15 arkitektur. Processorn som väntas döpas till Apple A6 tillverkas med 28nm-teknik och bör som tidigast dyka upp i produkter under tredje kvartalet 2012 vilket också betyder att Apples TV-apparater som tidigast bör dyka upp sent nästa år.

Källor hos japanska TV-tillverkare säger att Apple satsar på tre olika storlekar där man börjar med en instegsmodell på 32 tum för att avsluta med sitt flaggskepp på 55 tum. Den sistnämnda ska vara en direkt konkurrent till bland annat Samsung och LG:s nya SmartTV-produkter där allt mer funktionalitet som spel, videospelare och webbläsare bakas in direkt i TV-apparaterna.

appletvapparat

De senaste ryktena säger att Apple planerar att kombinera OLED-teknik med Super HD TV-teknik från LG. Men Apple som tidigare inte varit intresserade av AMOLED för sina mobila produkter ska enligt andra källor fortsätta förlita sig på olika former av LCD-teknik. Om Apple skulle använda sig av OLED-teknik i skärmar på upp till 55 tum skulle vi troligtvis få vänta ytterligare något år innan prisnivåerna skulle ligga på vettiga nivåer.

I vanlig ordning ska alla rykten som dessa tas med en stor nypa salt. Men att vi någon gång kommer att få se en fullfjädrad ”Apple-TV” känns ganska uppenbart. Samsung har visat lite av de möjligheter som finns när man sitter på ett helt ekosystem av hemelektronik, en marknad där Apple bör ha stora chanser att utvidga sin marknad.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TintinDanne980Jacob HugossonAndreas Gctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Undrar vilka världsnyheter den har. Texttv kanske? Nej, det är för avancerat för första generationen :-*

nussse
Medlem
nussse

Tänkte först att de valt någon av AMD´s Llano A6-prollar men så fel man kan ha 🙂

ctrl
Gäst
ctrl

Med tanke på hur låst Apples mjukvara och hårdvara brukar vara så är jag gravt skeptisk. Visst för sektmedlemmarna så kommer det väl vara något. Men för vanliga dödliga då?

Tror att de inte alls kommer kunna tävla på en marknad som är så hård konkurrens på som TV marknaden.

Andreas G
Medlem

[quote name=”Tempel”]Undrar vilka världsnyheter den har. Texttv kanske? Nej, det är för avancerat för första generationen :-*[/quote]

Nja, i generation 1 kan du bara koppla upp dig mot iTunes. I generation 2 kan du däremot kolla på vanliga TV-kanaler också, dock endast de som Apple anser rena nog.

Jacob Hugosson
Medlem

Rena nog – de som man faktiskt betalar för med den funtade, så kallade [i]”TV-licensen”[/i]? 😆

Danne980
Medlem
Danne980

Jag tror detta kommer bli en hit. Jag har nog aldrig trott så mycket på en apple produkt. Deras enkla, snygga interface är precis vad man vill ha på en tv. Har en Pioneer 5090h i dag och det krävs en hel del för att få ut det bästa av den. När svärmor är på besök så får vi varje gång skriva en lista på hur hon ska göra för att kunna kolla på tv. Och trycker hon fel någonstans är det nästan omöjligt att förklara på telefon hur hon ska göra för att kunna börja om. På en dator… Läs hela »

Tintin
Gäst

Apple och ”förnuftiga nivåre” vid prat om priser i samma mening?

Det är nog att ta i 🙂

Jag skulle gissa på att minsta modellen börjar på 20.000 och sedan går det raskt uppåt, med pålägg på tusenlappar för varenda liten extra funktion som är standard hos andra TV-tillverkare.

Men så är jag ju världens största pessimist också. Ni andra får stå för optimismen och realismen.