Ryktena kring Apples satsning på TV-marknaden fortsätter att cirkulera och nu sägs företaget kommit så långt att man redan tester TV-modeller i storlekar mellan 46 till 55 tum. Uppgifterna som publicerats av Focus Taiwan antyder att apparaterna nu tillverkas i Foxconns fabriker.

Källan till de nya ryktena sägs hittas inom Foxconns dotterbolag Hon Hai Precision Industry som ska fått uppdraget att bygga Apples kommande TV-apparater. Enligt Focus Taiwan säger deras källa att flera modeller av Apples TV-apparater är under utveckling och att företaget siktar på modeller i storleken 46 till 55 tum. En ganska typisk storlek på TV-marknaden idag där det samtidigt börjar dyka upp allt för modeller runt och över 60 tum utan hutlösa prislappar.

appletv_smallsizeApple har sedan länge erkänt sitt intresse för TV-marknaden och företagets ”hobbyprojekt” Apple TV har sålts i miljontals exemplar sedan introduceringen 2007. Både bortgågne Steve Jobs och nuvarande vd:n Tim Cook har bekräftat Apples intresse för en fullskalig TV från företaget.

Allt mer pekar mot att Apple förr eller senare ger sig in på TV-marknaden men när och hur detta sker verkar vara mer oklart. Focus Taiwan hävdar nämligen att deras källa talat om en lansering tidigast i slutet på nästa år, samtidigt som källan hävdar att apparaterna skulle visas upp i anknytning till CES i januari – utan att specificera vilket år man syftar på. Men att Apple skulle visa upp produkter låter inte helt troligt med tanke på att företaget aldrig varit aktiva på CES tidigare.

Hon Hai har som väntat inte velat kommentera rapporterna.


Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Redfaction

Så, vi kommer få ett gäng TV apparater med uråldrig hårdvara samt knappt något filstöd för ett rejält överpris..:P