Ett nyligen upptäckt hål i Ios säkerhet som tillåter utomstående att aktivera din mikrofon eller följa vart du går blev under dagen fixat med en uppdatering.

Om du är en användare av en Iphone eller Ipad så vill du se till att uppdatera till iOS 9.3.5 så snart som möjligt. De som sitter på Ios 10-betan behöver inte oroa sig då säkerhetshålet redan har täppts till på den plattformen.

Det var under veckan som felet hittades och Apple var snabba på pucken med att åtgärda problemet. Detta är första bekräftade gången som en attack av denna skala var möjlig på Ios, och fungerade på så vis att en länk skickad genom ett textmeddelande kunde ge root-åtkomst på din telefon eller surfplatta, och därefter ge kontroll till förövaren efter att malware installerats på enheten.

Detta gjorde det möjligt för infekterade enheters mikrofoner att aktiveras så att telefonen eller plattan kunde avlyssnas och även låta förövarna spåra enheten.

Apple rekommenderar nu att alla ser till att installera den senaste uppdateringen för att detta kryphål ska åtgärdas. Uppdateringen kan installeras antingen genom att koppla in enheten till en dator med Itunes, eller genom inställningsappen under Allmänt > Programuppdatering.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
lanwin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
lanwin
Gäst
lanwin

Hmmm. Really? ”pushing forward with more fixes”? What about push forward with a release that doesn’t require fixes when released. Isn’t this like ”a ship with a hole in the bottom, leaking water, and [the] job is to get the ship pointed in the right direction”? Also use torngat to prevent apps from getting revoked or crashed. https://torngat.net/