Small preview image

Utöver sin lansering av MacBook Air lade Apple även mycket vikt vid sin nya satsning på video och filmer under Macworld. Apple har nämligen utökat sin iTunes Music Store och Apple TV med filmuthyrning. Det förstnämnda är nog det som kommer ligga närmast till hand för oss svenskar och det som kanske är mest intressant är att Apple till synes lyckats få med sig alla stora filmbolag vilket borde betyda ett gediget utbud av filmer. Videokvalitén verkar, om man ser till upplösning och bitrate, vara snäppet under vanliga DVD-filmer. För dem med Apple TV går det även att hyra HD-upplösta filmer, men detta alternativet finns inte för datorägare.



På Engadget har man redan testat iTunes filmuthyrning och man var faktiskt positivt överraskade av bildkvalitén på filmerna samtidigt som upplägget verkar vara både enkelt och användarvänligt.


Perhaps the most telling result of our experience is this: we’re tempted to rent again, soon.


Apple verkar återigen vara på rätt väg med sina nysatsningar och det ska bli spännande att se hur väl deras filmuthyrningssatsning slår ut. Priserna i USA ligger på 3.99 USD för en nylansering men frågan är när och med vilka priser detta kommer till Sverige. Mer info om iTunes filmuthyrning går att hitta på Apples hemsida och i Engadgets förhandstitt.



Filmerna går att visa i datorn eller i iPods och iPhones

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid