Apple TV är en av världens mest populära enhet för att leverera Internet-baserad video till TV-apparater. Produkten har sålts i 25 miljoner exemplar och får nu ett lägre pris. Produktens amerikanska prissättning sänks från 99 dollar till 69 dollar. Men produktens interna komponenter eller dess mjukvara uppdateras inte, tre år sedan den senaste uppdateringen.

När Apple TV lanserades beskrevs den som Apples hobby. Sedan dess har produkten blivit av med sin hobbystämpel och har nu sålts i 25 miljoner exemplar. För att sälja fler exemplar bekräftar i dag Apple att Apple TV kommer att få ett lägre pris än tidigare. Produktens amerikanska prissättning kommer att sänkas från 99 dollar till 69 dollar.

Samtidigt som produkten får ett nytt pris har varken hårdvaran eller mjukvaran uppdaterats på lång tid. Den senaste stora uppdateringen av Apple TV genomfördes i mars 2012, för tre år sedan. Detta betyder att Apple TV fortfarande drivs av ett Apple A5-chipset, som användes av iPhone 4S och iPad 2.

Rykten har pekat på att Apple arbetar med en helt ny Apple TV som har ett helt nytt användargränssnitt. I nuläget finns dock inget som pekar på att Apple är nära lansering av en sådan produkt.

Källa: Apple

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Lasse34KeyPaktDaniel_kTintin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tintin
Gäst
Tintin

Jag funderar på en sån här för min gamla mor men har några frågor.

Finns Netflix som app på den? Det är prio ett för mediaspelare till morsan.

Måste man ha dator igång för att den ska funka och behöver man i så fall installera nåt extraprogram?

Daniel_k
Gäst
Daniel_k

Netflix finns som app på apple tv och du behöver inte ha någon dator igång. Använder netflixappen flitigt på vår apple tv och det fungerar mycket bra.

Daniel Sundahl
Medlem
Daniel Sundahl

Netflix finns som sagt på den och de brukar fungera tillfredsställande men, personligen tycker jag fjärrkontrollen är en katastrof att använda även om den ser söt ut. Kan man acceptera att det blir en hel del feltryck så är det en bra produkt.

Lasse34
Gäst
Lasse34

”Men produktens interna komponenter eller dess mjukvara uppdateras inte, tre år sedan den senaste uppdateringen.”.

Apple TV 7.0.3 släpptes 27 Januari 2015?