Apple gick ganska nyligen över till att helt fokusera på Intels egna integrerade grafikdelar i kombination med diskreta grafikkretsar från AMD. Nvidia i sin tur lämnades helt i frysboxen, men nu kan gammalt groll vara glömt då Apple återigen sägs planerar Macs med GeForce-kretsar.

Enligt ryktessajten SemiAccurate ska Apples beslut komma från att man tidigare haft planer på att lansera en MacBook Air med en AMD-baseras Llano APU-processor, ett projekt som skrotats efter tillgänglighetsproblem med dagens 32 nanometer teknik. Rykten om en AMD-baserad Mac har varit på tapeten under flera år men Apple själva har som väntat aldrig bekräftat eller dementerat uppgifterna.

geforce

Men enligt de senaste ryktena ska nu Apple bestämt sig för att fortsätta med Intels processorplattform i nästa generations MacBook-familj, även om detta sägs varit företagets Plan B. Även om Intels Ivy Bridge-arkitektur väntas ge rejält mycket högre grafikprestanda än dagens kretsar i Sandy Bridge är det inte tillräckligt för att fylla behoven i Apples kraftfullare maskiner.

För detta krävs dedikerade grafikkretsar och där sägs nu Apple beslutat sig för att återigen gå tillbaka till Nvidia och tillverkarens GeForce-kretsar. Ett beslutet som onekligen är en fjäder i hatten för Nvidia som i övrigt verkar rida på en framgångsvåg med sin satsning på ARM-arkitekturen och deras proffisionella grafikprodukter. AMD i sin tur fortsätter att gå kräftgång och om man nu blir helt uteslutna ur nästa generations Apple-plattformar är det ännu ett bakslag för den amerikanska processor- och grafikkortstillverkaren.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
flopper
12 Årtal sedan

amd kan helt enkelt inte leverera prylar.
deras problem är leverans.
varit så i flera år och hade de fixat den biten hade de varit givna i apple samt i andra plattformar med deras apu.

Andreas G
12 Årtal sedan

AMD hjälper Apple i kampen mot HTC och tacken är ett nytt avtal med NVIDIA!

YEAY!