Enligt en presentationsbild ser Apple ut att utveckla helt egna grafikkretsar ur familjen ”Metal” för kommande Mac-datorer och överger då AMD Radeon i samma veva som man hoppar från Intel till egenutvecklade processorer.

Apple ser ut att bli mer och mer självständiga. Sedan tidigare har det bekräftats att företaget under två års tid kommer att fasa ut Intel-processorer i sin Mac-datorer och ersätta dessa med egenutvecklade enheter. Nu visar en presentationsbild på att företaget menar att göra samma sak när det kommer till grafikkretsar.

Presentationsbilden visar hur familjen av grafikkretsar kommer att bära namnet ”Metal”. Taget från Apples grafikgränssnitt med samma namn. Bilden som delades av Twitter-kontot @never_released visar hur Mac-datorer med Intel-processorer kommer utrustade med grafikkretsar från Intel, Nvidia eller AMD. Detta medans Mac-datorer med Apples egenutvecklade processorer kommer att utrustas med grafikkretsar företaget själva utvecklat.

I dagsläget har vi ingen information angående specifikationerna för Apples grafikkortsfamilj. Klart står dock att Apple vill bli ännu mer självständiga när det kommer till den hårdvara som utgör framtidens Mac-datorer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid