Small preview image

Apple MacBook har nu lanserats officiellt av Apple och man börjar nu knyta ihop säcken på sin övergång till Intels-processorplattform. Apple lanserade tidigt sin MacBook Pro som var en mycket högpresterande bärbar dator men för dem användare som både var vana vid mindre och billigare bärbara Macs fanns det fortfarande bara de PowerPC-baserade modellerna på marknaden. Många har därför väntat på MacBook som väntades bli en smidigare och billigare modell för dem som vill bära med sig sin Mac. MacBook är onekligen betydligt smidigare än sin storebror, MacBook Pro, och Apple har beslutat sig för att använda sig av en 13″ LCD-display jämfört med 15″/17″ för MacBook Pro. 13″ displayen har en bredbildsupplösning på 1280×800 pixlar.



Detta gör att man kunnat krympa måtten på MacBook överallt, förutom på höjden då den faktiskt är lite tjockare än Pro-modellen. De slutgiltiga måtten är 27.5mm (H) x 325mm (B) x 227mm (D) och vikten är blott 2.36kg vilket betyder att Apple nu har en betyligt mer portabel dator i sitt Intel-Mac sortiment. MacBook kommer i två olika färgschema, det klassiska vita och det numera populära helsvarta färgschemat. Att MacBook inte skulle erbjuda samma prestanda som storebror MacBook Pro var väl något de flesta var överrens om, men Apple har trots allt överraskat genom att göra MacBook riktigt kraftfull trots sin litenhet.



Först och främst förlitar man sig på Intels Core Duo-processor med dubbla kärnor. 2.0GHz modellen är det hårigaste man kan få i sin MacBook och lär räcka långt i en 13″ laptop. Man kan sedan få sitt system med 512MB till 2GB DDR2-667 ramminne och hårddiskalternativ från 60GB upp till det dubbla, 120GB. I övrigt erbjuder MacBook de flesta features man kan tänka sig som Gigabit Ethernet, Bluetooth, integrerad iSight webbkamera, 802.11g WiFi, FireWire med mera.



Apple ser faktiskt ut att ha skapat en riktigt trevlig bärbar dator med gott om kraft och smäcker design. Priserna börjar på 10 795 kronor för basmodellen vilket är knappt hälften av vad instegsmodellen i MacBook Pro-familjen kostar.


:: Läs mer om MacBook

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid