Small preview image

Mac Pro är det nya flaggskeppet i Apples Mac-familj och med dubbla Xeon processorer med dubbla kärnor har Mac Pro ägare ordentligt med beräkningskraft genom fyra fysiska processorkärnor. Det faktum att Apple numera använder sig av Intels plattform, som är betydligt bredare än IBMs PowerPC, betyder det även att uppgraderingar av Mac-datorer är betydligt lättare än tidigare. På Anandtech har man publicerat en artikel som går in på just Mac Pro och dess uppgraderingsmöjligheter där man kikar närmare på allt från minne till processoruppgradering.



I det senare fallet byter man ut instegsmodellerna i sin testburk, Xeon 5130 2.0GHz, mot två Xeon 5160 processorer på 3.0GHz. Bytet fungerar helt smärtfritt och visar att man inte längre behöver gå genom Apple för att piffa upp sin burk. Vad som dock är betydligt mer intressantare är att man även passade på att slänga in två pinkompatibla – passar i samma sockel – Clovertown-processorer. Clovertown är som bekant Intels första quad-core Xeon-processor som ska lanseras senare i år som ska stödjas av nuvarande plattformar. Stödet verkar faktiskt vara väl implementerat redan då Anandtechs Mac Pro-system svalde de två quad-core processorerna utan att klaga det minsta.



Bildkälla: Anandtech


Resultatet är en Apple Mac Pro med hela 8 fysiska processorkärnor vilket knappast är fy skam och förmodligen första gången detta körs utanför Apples eller Intels labb. Så det verkar inte vara några problem att investera i en Mac Pro i dagsläget i väntan på Clovertown och quad-core. Det är bara att byta processorer när det väl är dags. Läs hela artikeln på Anandtech.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid