Small preview image

Apple Mac mini har precis som väntat nu lanserats i en ny version och den stora nyheten är att Apple nu gått över till Intels processorplattform med Core Solo och Core Duo processorer under huven på nya Mac mini. Utöver kraftfullare processor, som enligt Apple själva ska göra nya Mac mini upp till 4 gånger snabbare än föregångaren, finns det integrerat stöd för WiFi 802.11g, Bluetooth och andra trevliga funktioner. Toppmodellen använder sig av en Core Duo T2300 processor på 1.67GHz medan instegsmodellen får nöja sig med en Core Solo processor på 1.5GHz. Båda systemen har 512MB DDR2-667 ram, stöd för Gigabit Ethernet och en DVI-utgång som styrs av Intels integrerade GMA950 grafikkrets.



Apple har lagt tydlig fokus på att göra Mac mini mer Media Center-vänlig, vilket var något många beklagade sig över på de tidigare modellerna av Mac mini. Apple har lagt till en optisk digital ljudutgång och skeppar Mac mini med Apples ”Media Center-mjukvara” Front Row och tillhörande fjärrkontroll. En mjukvara som uppdaterats med bland annat stöd för delade iTunes och fotoarkiv via Bonjour.


Apple tar 6395 kronor för instegsmodellen med 1.5Ghz Core Solo processor medan toppmodellen med Core Duo-processor på 1.66GHz kostar 8495 kronor.


:: Läs mer om Apple Mac mini ”Intel Edition”

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid