Small preview image

Apple har gjort en bred uppdatering av sitt sortiment i veckan och deras minimalistiska Mac Mini är ett av de system som rustats upp en hel del. Först och främst har instegsmodellen fått en snabbare processor, Core 2 Duo 2,26GHz samt dubbelt så mycket RAM, 2GB. Övriga komponenter värda att nämnas är en 160GB hårddisk samt Nvidias GeForce 9400M styrkrets. Är man beredd att betala 2000 kronor extra för toppmodellen får man en 2,53GHz CPU, 4GB RAM samt 320GB lagringsutrymme.Med Nvidias integrerade grafikkrets och snabbare processorer ska nya Mac Mini klara sig ännu bättre på HTPC-marknaden även med högupplösta videoformat. Men vi saknar fortfarande en vanlig HDMI-utgång istället för Apples egna digitala utgångar.


Samtidigt har Mac Mini lanserats i en servermodell som i samma minimalistiska format erbjuder hela 1TB lagringskapacitet med hjälp av två stycken 2,5-tums 500GB hårddiskar. Operativsystemet på denna maskin är OS X Snow Leopard Server och med hela fem USB-portar i ryggen finns det plats för extern utökning av lagringskapaciteten.


Instegsmodellen av Mac Mini kostar 5995 kronor, toppmodellen går lös på 7995 kronor medan servermodellen kostar 9995 kronor inklusive moms. Samtliga modeller finns tillgängliga för leverans idag.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid