Samsung Galaxy S III övertog nyligen tronen på smartphonemarknaden men telefonen uppskattades inte av alla. Apple var snabba med att skicka in en ny motion för att försöka få Samsungs telefon stoppad inför den amerikanska lanseringen den 21 juni, något som inte kommer att ske.

Distriktsdomaren Lucy Koh som redan sedan tidigare övervakar flera av Apples stämningar mot Samsung meddelade sent på måndagen att Apples påtryckningar om ett föreläggande mot Galaxy S III skulle överbelasta hennes redan fyllda kalender.

Koh har med andra ord inte tid att se över Apples motion i tid för ett eventuellt säljstopp av Samsungs nya telefon. Det betyder att säljstarten av Galaxy S III kommer att fortskrida som planerat den 21 juni. Det är givet ett bakslag för Apple, men samtidigt betyder detta inte att Samsung kommer att komma undan i långa loppet. Beslutet att skjuta på föreläggandet mot Galaxy S III har inget med målet i sig, eller de bevis Apple lagt fram, att göra. Istället prioriteras den rättegång som ska starta 30 juli och bland annat involverar Samsung Galaxy Tab 10.1 samt flera telefoner ur Samsungs Galaxy-familj.

Galaxy_seriesTre medlemmar i Galaxy-familjen där de två sistnämnda är i Apples skottlinje, Galaxy Nexus och Galaxy S III.

För Apple som redan sitter i klinch med Samsung i dessa tidigare stämningar är domstolarnas tidspress ett stort problem. En av Apples advokater, Josh Krevit, menar att domstolarna tar så pass lång tid på sig att Samsung helt enkelt bara lanserar nya produkter innan ärendena kommer till sin slutgiltiga instans, produkter som i sin tur kräver nya motioner och startar ekorhjulet på nytt.

”Samsung is always one step ahead, launching another product and another product,” säger Josh Krevitt.

Samsung Galaxy S III har fått lysande recensioner världen över och har redan förhandsbokats i över 9 miljoner exemplar, då räknar vi inte in USA och Kanada, vilket kommer göra telefonen till den snabbast säljande elektronikprylen någonsin. Försäljningssiffror som kan bli ett problem för Apple som väntas lansera sin femte generations iPhone de närmaste månaderna.

Källa: Reuters


Relaterade artiklar:

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Martin LBogeyJacob HugossonDavid123Lagl0rden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Apple är mycket medvetna om att de är ifrånsprungna och försöker nu bara förstöra för andra så mycket som går innan de är borträknade på mobilmarknaden.

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Inte helt oväntat från Apple. Dom skriker ju högt så fort någonting petar ner dem från vilken än tron dom fortfarande kan ha suttit på.

Omarius
Gäst
Omarius

Tänk om fler visste vilka idioter apple är. Jag skulle aldrig köpa deras produkter just för de beter sig som svin.

ante_ante
Medlem
ante_ante

Därför ska man inte sponsra Apple !

Martin L
Medlem

Väldigt störigt gjort av Apple! Jag tycker det är OK om de hade försökt få licenspengar för sina innovationer men att blockera produkter känns bara fånigt. Boooo!

Hindrar mig dock inte från att köpa Appleprodukter men jag gillar inte denna sidan hos dom. Om man ska tänka så hade jag behövt hålla mig borta från både Samsung och Google också 🙂

oscar
Medlem
oscar

tycker apple gör bra produkter äger dock inget i apple själv men snälla sluta med det här nu apple är ju bara töntigt. konkurrera med att göra bättre grejer istället för bara klaga på samsung och dom andra.

this
Medlem
this

Det är ju ganska tydligt att Apple känner sig rejält hotade. Men det här bygger även upp förväntningarna på iPhone 5, ska bli riktigt intressant att se hur det utvecklar sig.

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

”If you can’t compete, sue”

Värsta sidan av Amerika eller kanske näst värsta då de försöker påtvinga samma skit på resten av världen.

David123
Gäst
David123

Apple tänker på sig själv bara skiter i alla totalt. Bara mer pengar i sin egna fickor. Ett exempel är, siri och Svoice när man frågar vilken mobil är bäst i världen, siri svara den du hållet i s voice svarar det är smaksak men galaxy är cool.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”ante_ante”]Därför ska man inte sponsra Apple ![/quote]

Försiktigt, yttrar du ont om Apple här, kan du bli påhoppad utav staffen här.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Bogey”]
Försiktigt, yttrar du ont om Apple här, kan du bli påhoppad utav staffen här.[/quote]
Jasså, det var mer än vad jag visste 😛

Bogey
Medlem
Bogey

quote name=”Jacob Hugosson”][quote name=”Bogey”]Försiktigt, yttrar du ont om Apple här, kan du bli påhoppad utav staffen här.[/quote]Jasså, det var mer än vad jag visste :P[/quote] Testa gränserna här?Så får du fem staff som idiotförklarar dig. Tsssss fuck you staff, packråttor beter sig ni gjorde sist, jag bad dig Anton att banna mig, så övergreppett skulle vara tydligt, för nadea bara en annan orsak, dvs försvara inmtäkterna ni får. Men detta Bogey nick skriver och har så skrivit sen typ 94 överallt, även om jag vart lat de senaste åren. Så låg jag blev, men vill ni ha? Så kommer ni… Läs hela »

Martin L
Medlem

[quote name=”Bogey”]quote name=”Jacob Hugosson”][quote name=”Bogey”]Försiktigt, yttrar du ont om Apple här, kan du bli påhoppad utav staffen här.[/quote]Jasså, det var mer än vad jag visste :P[/quote] Testa gränserna här?Så får du fem staff som idiotförklarar dig. Tsssss fuck you staff, packråttor beter sig ni gjorde sist, jag bad dig Anton att banna mig, så övergreppett skulle vara tydligt, för nadea bara en annan orsak, dvs försvara inmtäkterna ni får. Men detta Bogey nick skriver och har så skrivit sen typ 94 överallt, även om jag vart lat de senaste åren. Så låg jag blev, men vill ni ha? Så kommer… Läs hela »