Small preview image

När Apple nu släpper lös sin senaste stora uppdatering av operativsystemet Mac OS X är det med en hel del buggfixar och andra nyheter. Men en av de kanske mest uppseendeväckande nyheterna är vad operativsystemet inte har stöd för längre, vilket nämligen är Intels populära budgetprocessor Atom. Apple har alltså låst ut Atom-processorerna från Mac OS X 10.6.2 och anledningen till detta är inget man officiellt gått ut med, men vi har våra aningar.



Apple uppskattar inte de användare som kör ett så kallat ”Hackintosh-system” där man installerar Mac OS X på en vanlig PC. Men mest av allt har tillverkaren alltid tagit avstånd till just netbookmarknaden på grund av dess undermåliga hårdvaruplattform, med Intels Atom-processor i spetsen.


Det kan vara så att Apple helt enkelt inte vill att Atom-användare ska bli irriterade över prestandan i Mac OS X som aldrig varit tänkt för denna hårdvara. Men det enda vi vet med säkerhet idag är att Mac OS X 10.6.2 inte ska installeras på netbooks eller andra system med Intels Atom-processor.


Källa: OS news

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid