Under gårdagen höll Apple i sitt senaste event där en drös nya produkter visade upp, bland annat nya Mac Mini som enligt tillverkaren ska vara upp till fem gånger så kraftfull som sin föregångare.

Det är cirka fyra år sedan Apples minidator Mac Mini såg några ändringar i sina specifikationer. Nu har det dock blivit dags igen och Apple visade under gårdagen upp den nya versionen som kan utrustad med processorer från Intels åttonde Core-generation med upp till sex processorkärnor.

Rent estetiskt sett bär den nya Mac Mini-datorn från Apple väldigt många likheter med sitt äldre syskon. Däremot kommer den nya modellen med upp till fem gånger så mycket kraft under huven. För att åstadkomma detta utrustar Apple datorn med antingen fyrkärniga eller sexkärniga processorer baserade på Intels åttonde generations Core-arkitektur. Dessa paras ihop med upp till 64 gigabyte (GB) DDR4 2 666 megahertz (MHz) internminne och flashbaserad lagring med SSD-enheter vars lagringskapacitet når upp till 2 terabyte (TB).

Sett till anslutningar hos den nya modellen rör det sig om fyra Thunderbolt-redo USB-C portar, två USB-A portar, HDMI 2.0 samt en Ethernetport som kan komma med stöd för 10 Gbps.

Apple nämnde även under sitt event hur den nya modellen ska ha upp till två gånger högre luftflöde än sin föregångare. Något som säkerligen kan komma att utnyttjas med tanke på de uppiffade hårdvaruspecifikationerna i den nya modellen.

Basmodellen för nya Mac Mini kommer med en prislapp på 9 995 kronor. Då kommer enheten utrustad med en Intel Core i3-processor som får sällskap av åtta gigabyte RAM-minne och en SSD-enhet med en lagringskapacitet på 128 gigabyte.

Den nya minidatorn kommer att lanseras den 7 november. Den som är otålig kan däremot förbeställa sin modell redan idag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Roger Skagerström

Man ska nog ta det där med en nypa salt. Såg nyss en video från FilmTheory där de tog upp att Apple en gång annonserat att Iphone 3GS var upp till dubbelt så snabb som sin föregångare. När den inte var det stämde någon dom. Och Apple vann – för det antogs vara uppenbart att en sådan annonstext inte var menad att stämma bokstavligen. xD Apple <3