Apple har länge varit kände som en pionjär på LCD-marknaden och har under flera år släppt otaliga LCD-monitorer med imponerande egenskaper.
Apple har tydligen känt att det var dags för nästa steg inom LCD-marknaden för monitorer och har under WWCD (Worldwide Developers Conference) i San Francisco lanserat en nya serie LCD-monitorer. Flaggskeppet i deras nya Apple Cinema Display-serie är enligt Apple själva den stösta och mest högupplösta LCD-monitorn någonsin för konsumentdatorer.
Vi kommer inte säga emot utan lägger all vår kraft på att smälta intrycket från dessa monitorer.
Den nya displayserien består av tre olika modeller som alla använder sig av ett G5-inspirerat aluminium hölje. Tillverkat i borstad aluminium är det inte bara själva displaytan som är trevlig att titta på.
Vad som dock är ännu intressantare är storleken och upplösningen på monitorerna i den nya serien.
De tre modellerna är av följande storlek; 20″, 23″ och hela 30″ (!!). Den sistnämna har en optimal upplösning på hissnande 2560 x 1600 pixlar, vilket får i alla fall oss att tappa haken i golvet. Även de ”mindre” modellerna är mycket högupplösta, 1680 x 1050 (20″) och 1920 x 1200 (23″).
Gemensamma specifikationer för monitorerna är bland annat en kontrast på 400:1, 16 ms responstid och integrerad USB2.0/FireWire hub.Apple Cinema HD 30″ bredvid Apple Power Mac G5


Genom att använda sig av den standardiserade digitalkontakten DVI är det inte enbart Mac-ägare som har anledning att lätta på lädret. Apple Cinema HD går utmärkt att använda även till en PC. Dock är 23″ modellen med sin högupplösta natur ett specialfall. Här behövs ett grafikkort med stöd för DVI-Dual link och för Apples G5-datorer finns nu NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL att köpa som har stöd för just detta.


Tyvärr kommer dessa monitorer bara förbli en våt dröm för de flesta då priserna avspeglar de imponerande specifikationerna. 30″ modellen kommer kosta runt 35000 kr medan 20″ hamnar runt 14000 kr och 23″ runt 21000 kr. Den outslitbara frasen, smakar det så kostar det, slår till igen..


Mer information om Apples nya monitorer går att hitta på deras hemsida.
Källa: Macworld UK

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid