Vi rapporterade för några veckor sedan om ett trovärdigt rykte kring en ny modell av Apples populära iPod-spelare. Det har nu visat sig att ryktet om Apple iPod Photo stämde mycket bra då Apple nu lanserat deras nya musikspelare officiellt.
Som vi tidigare rapporterat handlar det om en förfinad version av Apples fjärde generations iPod där vi ser nyheter som bland annat färgskärm och hantering av foto.


Den nya spelaren går under namnet iPod Photo vilket också avslöjar den primära nyheten med spelaren. Just att den kan hantera digitala fotografier och visa upp dem på den nya färgskärmen.
För optimal hantering av fotona kan man organisera dem med hjälp av Apples senaste version av iTunes, v4.7, som nu inte bara kan synkronisera din musik utan även dina bilder med iPod-spelaren.


Dimensionerna på den nya iPoden är näst intill identiska med sin föregångare, 10.4cm (4.1″) x 6.1cm (2.4″) x 1.9cm (0.75″). Den har bara blivit några millimeter tjockare tack vara dess nya egenskaper.Det första man lägger märke till är självklart den nya displayen som är lika stor som den på vanliga iPod men både bjuder på högre upplösning (220 x 176 pixlar vs. 160 x 128 pixlar) och hela 65 536 färger.Detta gör displayen klart behagligare att använda och dess relativt höga upplösning är såklart viktigt för att förhandsgranska foto med.
Räcker inte detta kan man såklart föra över bilderna till datorn (PC eller MAC) men även visa upp dem på TVn genom AV-porten.


Apple iPod Photo finns med 40GB eller 60GB lagringskapacitet och toppmodellen ska kunna lagra upp till 15000 låtar (128kbps) eller 25000 foto.


Apple är inte på något sätt först med en portabel musikspelare som även kan hantera högupplösta fotografier men med tanke på iPods popularitet kan iPod Photo säkerligen bli en ny favorit på marknaden. Vi väntar dock fortfarande på en iPod Video, som även kan spela upp videofiler.


Läs mer om Apple iPod Photo.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid