Apples superslimmade MacBook Air-familj är populärare än någonsin och nu säger nya rykten att vi kan få se en ny medlem redan nästa månad, då med en skärm på 15 tum. Skulle uppgifterna stämma är det alltså inte bara Intel med sitt ultrabook-koncept som omfamnar nya större skärmar.

Apple avhandlades grundligt under gårdagen av vår ultrabookexpert Jacob. I en djupanalyserande blogg fick vi detaljer kring ultrabook-konceptet och hur just Apple varit en av de starkast drivande krafterna inom segmentet. Intel startade sitt ultrabook-koncept på liknande nivå som Apples MacBook Air familj. Supertunna datorer med 11,6 eller 13,3 tums skärmar. Men ganska nyligen började man även tillåta 15-tums modeller inom konceptet, så länge de höll de övriga specifikationerna.

air3

Apple har tidigare sagts jobba på att trimma sina större MacBook-modeller rent fysiskt och nu säger alltså de senaste uppgifterna att man faktiskt planerar en ny 15-tums modell i MacBook Air-serien. Uppgifterna som publicerats på Electronista avslöjar inga direkta detaljer kring den nya modellen, mer än att den bibehåller den klassiska MacBook Air-designen och inte heller får någon optisk enhet eller ethernet-port.

Hur en 15 tums MacBook Air skulle påverka försäljningen av dagens MacBook Pro i 15-tums format återstår att se. Även om uppgifterna som vanligt ska tas med en nypa salt är det inte allt för långsökt att Apple inom ganska kort börjar sprida sitt tunna fromspråk även till andra bärbara modeller. Inte minst när snart deras egna surfplattor knackar på underifrån.

Källa: Electronista


Relaterad nyhet:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Grymt! Hoppas den får en Ivy bridge 17 watts CPU – samt bra batteritid.
Med dual boot till Win7 så kan den ju fungera som en Ultrabook i lite större format.