Vi har tidigare idag rapporterat om Apples nya Mac mini och vi kommer fortsätta med information om nya produkter från Apple.
En omtalad och efterlängtad produkt från Apple har länge varit en eventuell flashbaserad MP3-spelare.
Apples iPod-serie har med sina hårddiskbaserade modeller revolutionerat MP3-marknaden och sällan har vi skådat en produktserie som fått så mycket uppmärksamhet även utanför dessa vanliga marknad.
Även om det finns många fördelar med en hårddiskbaserade spelare finns det även nackdelar, men hur man än vrider och vänder på det är det till slut en personlig sak vilket lagringsformat man föredrar.


Hittills har Apple inte brytt sig om den flashbaserade marknaden utan endast fokuserat sig på deras hårddiskbaserade iPod-modeller. Exakt varför vet vi inte men med facit i hand kan vi knappast klandra dem.


Nu har man dock beslutat sig att även ge sig in på den flashbaserade marknaden vilket är en mycket positivt nyhet för många konsumenter.
Apple iPod Shuffle heter den första flashbaserade MP3-spelaren i Apples sortiment och det är långt mer än bara lagringsformatet som skiljer den mot sina syskon.Apple har alltid lagt ner mycket tid och pengar på design av sina produkter och minimalism är ett ord som ofta dyker upp i tankarna när vi diskuterar Apple. 
Precis som med Mac mini har Apple i detta fall satsat hårt på en riktigt minimalistisk design av iPod Shuffle. Bland annat har man valt att helt utesluta en display på spelaren, något som har både för och nackdelar.
En av fördelarna är just att man ytterligare kunnat optimera dimensionerna på spelaren som mäter 84 x 25 x 8 mm.
IPod Shuffle är med andra ord en ytterst liten spelare och man behöver knappast oroa sig för vikten som specificerats till 22 fjäderlätta gram.


IPod Shuffle finns i två olika utförande, en med 512MB lagringskapacitet och toppmodellen med 1GB lagringskapacitet. Det integrerade batteriet som bland annat kan laddas genom USB-porten ska hålla i runt 12h och under den tiden kan du avnjuta musik med följande format, MP3, MP3 VBR, AAC, Protected AAC, Audible och WAV.
USB-kontakten sitter integrerad direkt på spelaren och stödjer USB2.0-formatet, vilket även gör iPod Shuffle till en ypperlig lagringsenhet. 


Apple iPod Shuffle har fått sitt namn från det ”shuffle”-läge spelaren kan använda sig av. Det handlar helt enkelt om en randomfunktion som slumpar fram låtarna.


With Play in Order mode, you manage the music. If things take a turn for the predictable, never fear. Turn iPod shuffle over, flip the slider to Shuffle and mix on the go.”


iPod Shuffle 512MB kostar $99 USD (~700 SEK) på Apples onlinebutik medan toppmodellen (1GB) går lös på $149 USD (~1000 SEK).
Huruvida detta är skäliga priser återstår att se men det känns trevligt att man nu kan få en iPod-spelare för en bra bit under 1000 kr, även om det är en flashbaserad modell.


Vi kommer garanterat titta närmare på iPod Shuffle här på NH och det vi redan nu frågar oss är om det är hållbart att lansera en MP3-spelare utan display i dagsläget? Men är det någon som kan lyckas är det definitivt Apple.


Läs mer om iPod Shuffle.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid