Apple Iphone 8 samt storebror Iphone 8 Plus kommer med rejält kraftfullare CPU, dubbla kameror och marknadens mest stryktåliga glasbaksida.

Apple Iphone 8 är på håll och väldigt lika sina föregångare Iphone 7 och Iphone 7 Plus men kommer trots detta med flera nyheter. Telefonerna är tillverkade med en blandning av aluminium, stål och extra stryktåligt glas. Telefonerna är båda säkra för vatten och damm samt har fått stereohögtalare som ska leverera 25 procent högre ljud än sin föregångare.

Apple A11 Bionic – Ny kraftfull processor

En av de största nyheterna är Iphone 8-familjens processorkrets Apple A11 Bionic. Kretsen har sex CPU-kärnor och tillverkas av 4,3 miljarder transistorer. Enligt Apple är det den mest kraftfulla processorn i en smartphone hittills och är 25% snabbare än A10 vid tunga belastningar samt 70% kraftfullare vid mer strömsnåla uppgifter. CPU-kärnorna matchas av en egenutvecklad GPU som är 30% snabbare än den i Apple A10 och kan leverera samma prestanda vid halva effektförbrukningen.

De 5,5 samt 4,7 tum stora skärmarna ska leverera bättre färger än föregångarna och matchas av en ny kamerauppsättning. Iphone 8 och 8 Plus får 12 megapixelkameror med ny sensor som kan ta upp 83 procent mer ljus och båda telefonerna får optisk bildstabilisering. Det är dock bara 8 Plus som får dubbla kamerasensorer med ett bländarvärde på f/1,8 resp. f/2.8. Detta ska bland annat användas till nya mer avancerade porträttfoto för att skapa djup och bokeh-effekter.

4K 60fps videoinspelning i din telefon

Mest spännande är trots allt möjligheten att spela in 4K-video i 60 bilder per sekund samt 1080p-upplösning i slow-motion med 240 bilder per sekund. Som väntat även stödet för augmented reality (AR) som med nya gyrosensorer och AR-kalibrerade kameror ska göra det möjligt att spela spel till synes i den verkliga världen. Man visade även upp hur man med Sky guide kan visualisera stjärntecken i himmeln genom att rikta kameran mot molnen.

Iphone 8 stödjer trådlös laddning

Iphone 8-familjen kommer med sin glasbaksida även möjliggöra trådlös laddning. Detta stödjs genom den öppna Qi-standarden som bland annat används av svenska möbeljätten Ikea.

Iphone 8 kommer att börja säljas i september med en prislapp som börjar på 599 dollar med 64 gigabyte lagring. Iphone 8 Plus har en prislapp som börjar på 799 dollar med samma lagringskapacitet och de finns tillgängliga den 22 september.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid