Apple iPad verkar trots allt göra skäl för sin produktkategori då färska undersökningar menar att den populära surfplattan står för 1% av alla Internetsurfning i världen. En ganska imponerande siffra med tanke på de otaliga datorer och mobila produkter som kopplas upp mot Internet idag. Apple iPad surfar 53 gånger så mycket som den näst mest använda surfplattan på marknaden, Samsung Galaxy Tab.

Uppgifterna som publiceras av Net Applications säger att Apples surfplatta står för 2% av all Internetsurfning i USA, men ändå hälften globalt. Som väntat gör iPad slarvsylta av övriga produkter på surfplattsmarknaden och förutom att man har 53 gånger så högt användande som Galaxy Tab har man 76 gånger högre marknadsandel än Motorola Xoom eller för den delen 306 gånger högre än RIM BlackBerry PlayBook. Noterbart är att mobilt Internetsurfande växt till 5% av dagens globala Internetanvändande.

mobile_browsing

Om man kikar endast på den mobila marknaden har Apple 25,5% av den amerikanska marknaden. Även om Android ligger på en högre siffra, 31,6%, är Apple dominant när vi räknar in både surfplattor och smartphones då iPhone står för 35,2% av användandet.

Apple har onekligen ett starkt grepp om den mobila marknaden för tillfället men hur länge man kommer kunna hålla sitt kraftiga försprång återstår att se. Android har växt enormt de senaste åren och vissa analytiker tror även att Microsoft kommer få upp farten de närmaste åren och det rejält.

Källa: Net Applications genom The Register

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Jacob HugossonSebbecoolacrilleUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Kanske börjar bli dags att bygga m.nhw.se

UT_lol
Medlem
UT_lol

Hur ser det ut i resten av världen då?

Micke
Medlem
Micke

Tycker det låter helt sjukt. 25% för iPad och 0.4% för Symbian. Jag har knappt sett en iPad irl. Är det så stor skillnad mellan USA och Europa? /s

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”shaglord”]Tycker det låter helt sjukt. 25% för iPad och 0.4% för Symbian. Jag har knappt sett en iPad irl. Är det så stor skillnad mellan USA och Europa? /s[/quote]
Kom som en chock för mig också, ja visste att Nokia inte var direkt stora i USA men att klyftan var så stor kunde ja inte ana.

Ser man på iPad+iPhone tillsammans syns det verkligen hur stora Apple är också, eller så är dom användarna flitigare att surfa med sina leksaker än andra.

Tempel
Medlem
Tempel

Med tanke på att det är mest tjejer i åldern 14-25 som sitter med sådana när man åker tricken och tro mig, dom släpper inte leksaken med blicken en enda minut såvida dom inte sitter och gör sin makeup så är nog användandegraden rätt hög på dessa pryttlar. Sen att trafiken mest går till den för stunden mest populära modebloggen och stureplan.jag.syns.väl.här.nu och liknande spännande sajter är väl en annan sak. Det är saker man konsumerar med och inte produktiva verktyg.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Sen ska det ju kommas ihåg att det här ser helt annorlunda ut i den civiliserade världen.

Bogey
Medlem
Bogey

”står för 1% av alla Internetsurfning i världen”

Stämmer detta verkligen?

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Bogey”]”står för 1% av alla Internetsurfning i världen”

Stämmer detta verkligen?[/quote]
Mobiltelefonen tar upp flera gånger så mycket trafiken som Internet, så att iPad lyckats roffa åt sig 1% låter inte alls otroligt.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Bogey”]”står för 1% av alla Internetsurfning i världen” Stämmer detta verkligen?[/quote]Mobiltelefonen tar upp flera gånger så mycket trafiken som Internet, så att iPad lyckats roffa åt sig 1% låter inte alls otroligt.[/quote] Hur menar du nu? Ju mer jag funderar, desto mindre köper jag detta. Läser man artikeln och kommentarer kring denna, får man intrycket att en trave fnissmödisar i Usa belastar står för 1 % utav internetts trafik? Hm?? Här i sverige har vi väl både mer datorer per kapita än i Usa och snabbare kopplingar för massan, sen tillkommer övriga EU med tex Tyskland, Frankrike etc..… Läs hela »

Snorch
Medlem
Snorch

Det är statistik baserad på data från ”user-agent” som skickas till sidan när en användare ansluter till den, det har inget med den totala bandbredden att göra och således inverkar inte uppkopplingens hastighet.

Medlem
Calle2003

Apple iPad står för 0% av all Internetsurfning i världen när det gäller Flash- och Javasidor…eftersom den inte stöder det. 🙂

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Bogey”][quote name=”smartidiot89″][quote name=”Bogey”]”står för 1% av alla Internetsurfning i världen” Stämmer detta verkligen?[/quote]Mobiltelefonen tar upp flera gånger så mycket trafiken som Internet, så att iPad lyckats roffa åt sig 1% låter inte alls otroligt.[/quote] Hur menar du nu? Ju mer jag funderar, desto mindre köper jag detta. Läser man artikeln och kommentarer kring denna, får man intrycket att en trave fnissmödisar i Usa belastar står för 1 % utav internetts trafik? Hm?? Här i sverige har vi väl både mer datorer per kapita än i Usa och snabbare kopplingar för massan, sen tillkommer övriga EU med tex Tyskland, Frankrike… Läs hela »

coolacrille
Medlem
coolacrille

Det här kan vara den mest missvisande artikeln/rubriken jag har läst i år.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Glädjesiffror helt klart! Fast å andra sidan blir dom ganska små om dom har 1% av hela värden. Resterande 99% ska nämligen delas av PC(utan äpplen), Android, Nokia symbian samt windows Phone. Det löjliga är nämligen att deras procent redan är ”förbrukad” både i datorer(Mac), surfplattor och mobiltelefoner med begreppet Apple. Android som är ett operativsystem får en större flexibilitet eftersom det inte är ett företag utan just kan användas av flera företag och automatiskt då får användas flera gånger. Det är skillnaden mellan ett öppet och ett isolerat operativsystem. Windows är visserlien ett ganska låst operativsystem men är öppet… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Nu är det ju bara iPad det pratas om, ska vi se till PC-marknaden ligger väl Apple på dryga 7% i dagsläget?