Apples presskonferens för september månad har dragit igång och inleddes med ytterligare information om operativsystemet Ios 7. Bland annat har vi nu fått veta ett definitivt lanseringsdatum, den 18 september, och tt Iwork blir gratis med alla nya enheter.

Efter en sommar av betaversioner börjar det nu bli dags för en skarp lansering av Apples mobila operativsystem Ios 7, som utannonserades under en presskonferens i juni månad. Med operativsystemet kommer den mest omfattande designuppdateringen som gjorts i mjukvaran sedan den ursprungliga lanseringen år 2007, och en rad nya funktioner.

Bland annat får vi nu se control center, en meny med snabbfunktioner för skärmljusstyrka, media, trådlöst nätverk med mera, omdesignade ikoner och menyer, nya funktioner för röststyrningsfunktionen Siri, möjlighet att skicka bilder och annan information över Airdrop med mera.

ios7

Under kvällens presskonferens utannonserades även att operativsystemet kommer få stöd för 64-bitars minnesadressering som kommer kunna utnyttjas av A7-processorn i Iphone 5S som ni kommer kunna läsa mer om i vår artikel om både 5S och 5C.

Den 18 september kommer mjukvaran finnas tillgänglig för nedladdning till Iphone 4S och 5 samt Ipad mini och tredje och fjärde generationens fullstora Ipads. Det kommer även komma till Iphone 4 och andra generationens Ipad i en senare uppdatering.


Relaterade nyheter

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid