Apple bekräftade problemen med deras antennteknik i iPhone 4 förra veckan. Under en presskonferens erkände man att man inte var perfekta, men passade samtidigt på att hänga ut konkurrerande smartphones med liknande problem. Något man nu fortsatt med.

Apple har publicerat ett flertal videodemonstrationer på sin hemsida där man helt enkelt tagit några av marknadens populäraste smartphones och visat hur man genom att ändra sitt grepp runt telefonen kan åstadkomma liknande signalförluster som med iPhone 4. De telefoner som i skrivande stund finns representerade på Apples hemsida är iPhone 4, iPhone 3GS, BlackBerry Bold 9700, HTC Droid Eris, Motorola Droid X, Nokia N97 mini och Samsung Omnia II.

Informationen kommer från Apples egna tester och detaljer kring testerna är oklara. Men vad det verkar har Apple tagit ett par olika telefoner och försökt hitta ett så kallat ”death grip” där telefonens inbyggda antenn påverkas.

htceris
HTC Eris i ett dödsgrepp under Apples tester

Apple har fått sina smartphonekonkurrenter att surna till med detta tilltag och bland annat HTC och Samsung har bitit tillbaka och påpekat att man inte fått några märkbara klagomål för just signalförsvagning. Samt att Apple borde jobba på att förbättra sina egna telefoner istället.

Hur länge Apple kommer att fortsätta hänga ut andra tillverkas mobiltelefoner på sin hemsida är oklart, men vi hör gärna fler opartiska rapporter från våra läsare.

Se videoklippen på Apples hemsida.

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Anton Karmehed-Tjalve-skiroyMezzlockJoni Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
gilgamesh
Medlem
gilgamesh

provade detta med min Nexus One, ingen signalförlust alls. 🙂

Gambit2K
Gäst
Gambit2K

Testade på Nokia N900 ingen signalförlust där heller 🙂

Campaigner
Medlem
Campaigner

Detta var skoj! 😆

Mer sånt 😀

rmd
Medlem

ni/vi borde lärt oss att steve och/eller apple aldrig gör fel. det är isåfall bara ett missförstånd man måste fattat fel om.

på tal om denhär skandalen så har jag svårt att tro att den tekniska termen för just signalstyrka är ”bars” :-* …eller vet steve lite mer än alla andra som vanligt? 😛

XbaseT
Gäst
XbaseT

Eftersom antennproblem är ett generellt problem som gäller samtliga tillverkare som tvingas arbeta med låga antenneffekter, som det ju är fråga om i smartphones/mobiltelefoner. Dvs, den fysiska massan i kroppen och i iPhone 4s fall även dess ledande egenskaper, hindrar signalen att komma fram. Och eftersom att många användare har svårt att förstå, alt förstår men avsiktligt låtsas att inte förstå, hur detta hänger ihop. Då är det ju intressant att få ta del av en bredare verklighet, dvs någon som redogör för hur andra telefoner reagerar på olika sätt att hålla i telefonerna. Och detta alldeles oavsett vem som… Läs hela »

Martin L
Medlem

[quote name=”rmd”]ni/vi borde lärt oss att steve och/eller apple aldrig gör fel. det är isåfall bara ett missförstånd man måste fattat fel om.[/quote]
Välinsatt! Det första han sa under presskonferensen om antennproblemen:
”We’re not perfect, phones aren’t perfect. But we want to make all our users happy,”
Frågor på det?

The Mutt
Medlem
The Mutt

Har Apple ändrat på de telefoner de inte tillverkat än eller skickar de bara med ett fult skal? Det är ju lite skillnad om man bara behöver brygga antennerna och att behöva täcka allt utom displayen…

Laglorden
Medlem
Laglorden

Herregud vilka lamerz Apple är, om jag inte var övertygad om att undvika deras produkter förut så blev jag det nu 🙂 ”Titta här, de andra har också problem”. Men, fixa era egna produkter istället och låt de andra ta hand om sina. Det är inga ”generella” problem med alla andra telefoner också”. Självklart är det med antenner osv osv ”mer komplicerat” än vad som står på div bloggar och vad förståsigpåare som jag på nätet säger, men det är därför man har folk som är utbildade i sånt som får fixa det och man tillåter inte sina 1337 ”designers”… Läs hela »

Jonatan Hertzberg
Medlem

Hur jag än håller min ifåne 3G tappar jag inte signal. Bara löjligt att apple inte kan erkänna att dom gjort fel. Riktigt jävla löjligt!

Mezzlock
Medlem
Mezzlock

[quote name=”Joni”]Hur jag än håller min ifåne 3G tappar jag inte signal. Bara löjligt att apple inte kan erkänna att dom gjort fel. Riktigt jävla löjligt![/quote]
Det är väl precis det dem gjort iom presskonferensen och uttalandet att alla som köpt en iphone 4 skulle få ett skal, och dem som köpt ett skal skulle få ersättning för det.

skiroy
Medlem
skiroy

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag håller med till 100% att en bredare förståelse för effekten bakom antennproblemen är inte bara intressant utan även viktigt. Även om det ur denna synvinkel är bra av Apple att publicera mer information kring fenomenet så går det inte att komma ifrån att man har allt att vinna på att hitta fel/problem hos sina konkurrenter. Men som du säger, det hade behövts ett brett och opartiskt test för att ge en rättvisare bild. Hade vi haft möjligheten idag hade vi gärna gjort det, de enda jag vet som är nära idag är Anandtech [url=http://www.anandtech.com/show/3821/iphone-4-redux-analyzing-apples-ios-41-signal-fix/3]som trots allt undersökt… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det är möjligt att fler än Apples telefoner som har liknande problem. Om så är fallet så är det fortfarande inte Apples jobb att visa det. Om så är fallet så tycker jag att Apple kan bjuda in press/media att göra ett sådant test, istället för att göra det själva. Jag håller med HTC, fokusera på att göra en bättre produkt istället för att gnälla på att andra också har det.