Apple-användare som såg fram mot att kunna strömma spel från sina Steam-bibliotek på datorn till Iphone eller Ipad får ändra sina förhoppningar då Apple gör en helomvändning och blockerar Steam Link-appen i App Store.

Valve lägger extra krut på att göra Steam-användares spelbibliotek mer tillgängliga. Mer specifikt handlar det om att göra spelen tillgängliga på andra platser än framför datorn. Detta genom att lansera Steam Link-appen för både Android och IOS som låter spelare avnjuta sina spel på till exempel sin smartphone eller surfplatta.

Till en början ska Apple ha godkänt den nya applikationen och allt flöt på som planerat. Dock efter att Apple tagit en andra titt på appen så bestämde företaget sig för att inte godkänna dess tillgänglighet på operativsystemet IOS.

Inga exakta detaljer om varför denna blockad satts upp har getts. Enligt Apple ska det vara på grund av att Valves app inte följer Apples riktlinjer för App Store.

Valve förklarar hur Steam Link-appen endast får en smartphone eller surfplatta att agera som en typ av LAN-baserad handkontroll. Appen ska inte skilja sig från andra liknande applikationer som redan finns tillgängliga via App Store.

Valves överklagan ska dock ha mötts av döva öron och appen kommer i nuläget inte att lanseras till IOS. Valve har inte gett upp hoppet och håller tummarna för att Apple ska ge Steam Link en andra chans någon gång i framtiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid