Apple har nu slagit sista spiken i kistan för tillkännagivandet av sin nästa generations iPhone. Världens – i skrivande stund – mest värdefulla aktiebolag har skickat ut en inbjudan till amerikansk press för att den 4 oktober ”diskutera iPhone”. Presseventet ska gå av stapeln kl 10.00 lokal tid och väntas bli första gången Apple officiellt presenterar sin nya och större iPhone 5.

Apple har som väntat inte gett någon ytterligare information om vad man väntas presentera på eventet men med hjälp av fyra iOS-ikoner lyckas man med sin inbjudan förklara det mesta om eventet. Den 4 oktober, kl 10.00 på förmiddagen (19.00 svensk tid) kommer man att i Apples högkvarter i Cupertino, Kalifornien, prata om iPhone. Vilket alltså bekräftar de tidigare rykten som cirkulerat att företagets nya vd Tim Cook kommer att visa upp telefonen i början på nästa vecka.

iphone4oktBildkälla: AppleInsider

Ryktena kring den nya generationens iPhone har varit många och ibland ganska skiftande. Vi har fått uppgifter om både en budgetmodell med nedtonade specifikationer för att nå en bredare målgrupp, samtidigt som vi fortfarande väntar oss ett nytt flaggskepp med namnet iPhone 5.

Allt pekar på att företagets nya toppmodell baseras på en modell av den egenutvecklade systemprocessorn Apple A5 som i surfplattan iPad 2 erbjuder dubbla Cortex-A9 CPU-kärnor i upp till 1 GHz samt den kraftfullaste grafikdelen på marknaden i form av Imagine Technologies PowerVR SGX543MP2. Om iPhone 5 får en nedskalad modell av Apple A5 är oklart, men prestandan i telefonen lär öka rejält från dagens modell.

I övrigt tros Apple öka storleken på telefonens skärm och de flesta uppgifterna pekar på ett mått runt 4 tum, en rejäl ökning från de 3,5 tum som iPhone 4 nöjer sig med idag. Flera rykten har även talat om en tunnare och mer avsmalnande profil samt en kamera på 8 megapixel.

iPhone5dEtt designkoncept av iPhone 5 baserat på tredjepartstillbehör som sägs utvecklats för den nya telefonen.

Apple tros även presentera den slutgiltiga versionen av operativsystemet iOS 5 som deras nya iPhone väntas skeppas med.

Allt är dock obekräftade rykten fram tills den 4 oktober då Apple väntas presentera sin nya telefon i sin helhet. Troligtvis påbörjas försäljningen av telefonen senare i oktober på den amerikanska marknaden för att ytterligare några veckor senare hitta över atlanten till Sverige.

Relaterade nyheter:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
McKinleyNewtonAnton Karmehed-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Newton
Medlem
Newton

Jag har aldrig gillat Iphone speciellt mycket, men när jag ser denna så överväger jag faktiskt tanken att köpa en Iphone 5. Mest för att den ser så frän ut.

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Newton”]Jag har aldrig gillat Iphone speciellt mycket, men när jag ser denna så överväger jag faktiskt tanken att köpa en Iphone 5. Mest för att den ser så frän ut.[/quote]

Du vet att man inte ens vet hur den ska se ut ännu? 😉 Bilderna i artikeln är bara gissningar.
Och förövrigt värdelöst argument att stödja deras verksamhet. Förvisso vanligaste argumentet att köpa deras produkter tyvärr. 🙁

Newton
Medlem
Newton

[quote name=”-Boris-”][quote name=”Newton”]Jag har aldrig gillat Iphone speciellt mycket, men när jag ser denna så överväger jag faktiskt tanken att köpa en Iphone 5. Mest för att den ser så frän ut.[/quote]

Du vet att man inte ens vet hur den ska se ut ännu? 😉 Bilderna i artikeln är bara gissningar.
Och förövrigt värdelöst argument att stödja deras verksamhet. Förvisso vanligaste argumentet att köpa deras produkter tyvärr. :([/quote]

Aha, det visste jag inte.

Det var inte direkt ett argument från min sida.

McKinley
Medlem
McKinley

Våga vägra iPhone och Apples produkter så länge man har den tråkiga attityd och inställning till allting.
Min gissning till varför Apple har tagit så hiimla lång tid på sig med sin iPhone 5, var helt enkelt för att man sket på sig när Samsung levererade en telefon som förmodligen skulle ha kört över den påtänkta telefonen redan då.

När femman väl kommer ut kommer den nog inte att lämna samma avtryck som fyran gjorde.