Apple är knappast kända för att vara först med nya gränssnitt och tekniker – så länge det inte är deras egna lösningar. När Steve Jobs nu uttalat sig om Mac-familjens stöd för USB 3.0 i ett e-postmeddelande menar Apples grundare att USB 3.0 i detta läget inte kommer att hitta in i företagets datorer.

Steve Jobs ger i samma veva en passning till kretstillverkarna, specifikt Intel som tillhandahåller Apples processorer och styrkretsar. Steve Jobs menar att så länge Intel och övriga styrkretstillverkare inte integrerar stöd för SuperSpeed USB 3.0 i sina kretsar kommer gränssnittet inte att få luft under vingarna.

We don’t see USB 3 taking off at this time. No support from Intel, for example.

När och om Apple hoppar på USB 3.0-standarden återstår att se, men vi ska nog inte hoppas på för mycket när man uppdaterar sina produktlinjer i början av nästa år. Då tyvärr Sandy Bridge inte heller får inbyggt stöd för SuperSpeed USB 3.0.

usb3.0
USB 2.0 klamrar sig fast i Apples Mac-datorer

Källa: 9to5mac

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Martin LMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Nu kan vi hoppas på att Apple fortsätter gnälla och blir av med Intel-kontraktet. Då har ingen någon som helst anledning att köpa en Mac längre.

Martin L
Medlem

Vadå gnäller? Dom vill troligen satsa på lightpeak och kommer därför inte att införa lösa kretsar för usb3. Varför du vill ta bort en av de bästa datortillverkarna (enligt mig den i särklass bästa) förstår jag inte alls.