Trots att Google är på väg att bli den aktör med mest sålda smartphones på marknaden, så omsätter Apple mångfaldigt mycket mer i försäljning av appar. Anledningen ser ut att vara att färre Android-användare köper appar mot användare av Apple-enheter.

Att Apples mobila verksamhet i form av iPod, iPhone och iPad var viktig för bolaget kommer inte som en nyhet, men när det pratas om vad deras appar omsätter ligger de väldigt långt före Google Android. Både Apple och Google kör med en liknande metod, att app-utvecklarna får 70 procent av pengarna när en konsument köper en app medan Apple och Google tar 30 procent av kakan.

Apple beräknas ha dragit in strax under 5 miljader dollar enbart med hjälp av app-försäljning, en siffra som då kan jämföras med Google Android som drog in runt 350 miljoner dollar. Då Apple inte gör sina siffror offentliga så uppskattas det att de drog in tolv gånger så mycket mot Google. Men anledningen till det massiva gapet beror inte på att antalet smartphones från Apple i omlopp bland konsumenter.

Medan 13.5 procent av alla iOS-användare köper appar från Apple App Store, så köper endast 1.3 procent av Android-användarna appar från Google Market. Man beräknar att iOS-användarna i genomsnitt betalat 2.01 dollar för appar, medan Android-användarna ligger på nästan det dubbla med 3.79 dollar. Att Apple har ett så stort försprång beror alltså på att en större användarbas använder deras app-butik.

iphone4s.graphicsFler iOS-användare köper appar, men spenderar mindre än Android-användarna.

Analytikerna Gene Munster från Piper Jaffray säger dock att Google borde komma ikapp Apple men att det kommer ta tid. Han räknar med att Google Android kommer vara ikapp Apple iOS sett till app-omsättning om tre till fyra år, förutsatt att marknaden fortsätter i samma mönster som idag. Det är minst sagt imponerande vilka pengar det handlar om när det kommer till app-försäljning. Det är därför inte så lustigt att bland annat spelbolag mer börjat rikta blicken mot mobila enheter än tidigare.

Källa: TechSpot

Relaterad nyhet:

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
dlq84Danne980NissegurraTempelJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Micke
Medlem
Micke

Man kan vända om nyheten och säga att ”Apple-appar kostar användarna 12 gånger mer än Android-appar”. Sedan kan man lägga till att det finns flera androidanvändare och på så sätt göra kostnadsgapet ännu större. /s

Micke
Medlem
Micke

Aha, just det. Läste inte det finstilta. Lite förvirrande titel då. Det första jag tänkte på var att Apple säljer flera appar. /s

Tempel
Medlem
Tempel

Hur mycket av den degen är från fishingspel som lurar småungar från säkra kontrollerade app store?

Nissegurra
Medlem
Nissegurra

Beror ju på att allt kostar så mycket mer i apples store. enkla apps som är gratis i market kostar i appstore

Danne980
Medlem
Danne980

Jag tror att det beror på att det är mycket enklare att pirata till Android. Det är nog därför apple arbetar för att stoppa jailbreak så hårt.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Danne980″]Jag tror att det beror på att det är mycket enklare att pirata till Android. Det är nog därför apple arbetar för att stoppa jailbreak så hårt.[/quote]

Ja, det är fan tragiskt att folk piratar appar som kostar en tia…