Vapeninspirerade datorkomponenter är inte utdött, och Apacer vill nu locka en yngre gamingpublik med en gevärsliknande SSD, Apacer PT920 Commando.

Apacer kommer snart att inleda försäljning av sin nya entusiast-SSD, tänkt att konkurrera i prestandatoppen mot enheter som Kingston Hyperx Predator, OCZ RD400 och Intel 750, men med en tydligare fokus mot gamingdatorer och en yngre publik. Företaget har inte offentliggjort vilken styrkrets eller vilket NAND-flash som används, men har däremot skyltat med en säregen design.

PCIe-SSD med gamingfokus

Den nya enheten får namnet Apacer PT920 Commando, och kommer i form av ett PCIe-instickskort som inspirerats av ett automatvapen. Det yttre höljet är i plast, med ett ”handtag” tänkt att föra tankarna till toppen av en M4. Pressmeddelandet förtäljer inte huruvida höljet även är till för någon form av kylning, eller om det endast är ett något egendomligt designdrag.

Anslutning sker via PCIe X4 som ett vanligt instickskort, med fullt stöd för NVMe 1.2. Apacer utlovar sekventiella läshastigheter på 2 500 megabyte per sekund (MB/s) respektive skrivhastigheter på 1 300 MB/s för den rymligaste modellen på 480 GB. Slumpmässig skrivning för samma enhet citeras som upp till 175 000 IOPS.

Förutom modellen på 480 GB kommer det även finnas en billigare variant på 240 GB, med något lägre läs- och skrivhastigheter. Prissättningen på båda modellerna är fortfarande oklar, men de bör finnas tillgängliga i butik inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gustav Gager
Admin

Åhh… Den är så hemsk att se på…