Aorus X9 – Mekaniska brytare och SLI i ett slimmat format

Aorus insinuerar en lansering av GTX 1080 Ti för bärbara datorer

8

Med Aorus X9 visar Gigabyte att dubbla grafikkretsar och kraftfulla processorer får plats även i laptops. X9 insinueras även vara redo för GTX 1080 Ti. 

Aorus är det nya märket som Gigabytes gamingprodukter ska säljas under. Allt från moderkort till grafikkort och även bärbara datorer. På CES 2017 tog vi oss en titt på Aorus X9, Gigabytes kommande bärbara dator för riktigt seriösa spelare.

Utrustad med mekaniska brytare på tangentbordet, stöd för dubbla grafikkretsar samt en överklockad processor trots sitt slimmade format gör Aorus minst sagt intressant.

Aorus X9 redo för GTX 1080 Ti?

Prototypen vi fick kika på under CES var tyvärr utrustad med ett ensamt GTX 1070 grafikkort. Men Aorus hävdar då att man ska kunna få in dubbla GTX 1080 eller bättre grafikkort under huven på datorn medans man fortfarande lyckas hålla temperaturerna under kontroll. Man pratar till och med högt om ”kommande prestandakretsar” från Nvidia som utan tvekan anspelar på en möjlig lansering av Nvidia Geforce GTX 1080 Ti för bärbara datorer.

Skärmen är på 17 tum och kan levereras med antingen 3K eller 4K-upplösning. Något som då skulle kräva dubbla kraftfulla grafikkretsar för att driva i 60 bildrutor per sekund eller högre. Då Aorus X9 är menad för ordentlig gaming så krävs det rediga komponenter för att ge en optimal upplevelse.

Rent utseendemässigt så är Aorus X9 relativt diskret för att vara en gamingprodukt. Merparten av datorn är helt svart och endast ett fåtal linjer här och där påminner lite om en sportbil. Eller som Aorus själva påpekar, ”den liknar lite en batmobil”. Om det är en fördel eller nackdel för dig som konsument är en smakfråga. Aorus visar dock att även ruskigt stora och kraftfulla gamingdatorer inte behöver vara extremt tjocka och tunga.

Aorus X9 förväntas lanseras först under det tredje kvartalet 2017. Någon exakt prislapp finns ännu inte att tala om och när det väl är dags för produkten att nå butikshyllorna så kommer priset dikteras av komponenterna hos de olika varianterna.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid