Small preview image

AOpen miniPC MP945-VXR är vad AOpen kallar den nya generationens MiniPC och använder sig av den nya MoDT-standarden som är något av en stationär dator med mobila rötter. Vi har tidigare rapporterat om Mobile on DeskTop konceptet som självaste Intel är mycket intresserade av och där vi kommer få se chipgigantens mobila Core Duo-processorer dyka upp i vad som kan tyckas är stationära datorer. Även om MoDT-systemen är statinära använder de sig alltså av till stor del mobila komponenter för att dra ner strömförbrukningen och värmeutvecklingen. Vilket gör det lättare att skapa små, tysta och smida datorer. AOpen visade tillsammans med Intel upp sin senaste MoDT-skapelse under IDF tidigare under året och nu har man så alltså lanserat sin nya MiniPC officiellt.



AOpen miniPC MP945-VXR ser faktiskt riktigt lovande ut och har ett mycket stilrent och tilltalande yttre som utan tvekan är i klass med Apples Mac mini, om inte ännu mer tilltalande i vår mening. Den sobra designen höjs ytterligare av systemets minimalistiska mått, 165x165x50mm mäter MP945-VXR vilket nästan är identiskt med måtten på just Apple Mac mini.



MP945-VXR skäms inte heller för sig rent specifikationsmässigt, hjärtat i systemet är Intels Core Duo-processor och som styrkrets sitter Intel 945GM som även levererar grafiken genom dess integrerade grafikkrets. Andra intressanta detaljer är att systemet använder sig av DDR2-SODIMM minnesmoduler precis som bärbara datorer och även hårddisken är av mobila mått, 2.5″. MP945-VXR stödjer även Intels MediaCenter-plattform Viiv varpå det inte är särskilt överraskande att man utrustat systemet med en DVI-utgång istället för VGA.


Dessa små och smidiga MoDT system ser vi fram emot att se mer av och AOpen verkar vara bestämda i sin strävan för att ligga i täten inom denna marknad. Priserna på AOpens MP945-VX system fullt konfigurerade med en Core Duo-processor startar på 749 euro exklusive moms.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid