AOpen har nyligen meddelat oss om deras senaste tillskott på DVD-marknaden. AOpen ESV-289U heter den nya DVD-brännare som AOpen nu lanserar, men det är inte vilken brännare som helst.
Brännaren är en extern variant som kopplas till datorn genom USB2.0-interface. Den är även av ”Slim”-design, vilket betyder minimala mått och ypperlig portabilitet.
AOpen ESV-289U är med andra ord perfekt för den som rör på sig mycket och har en tendens att bränna DVD-skivor i tid och otid.
Man kan även byta ut toppskalet på brännaren för att ändra utseendet när man tröttnat på dess originaldesign, som vi dock tycker är mycket trevlig och stilren. Brännaren är en ”Dual-modell” med stöd för både (-) och (+) formaten och specifikationerna är följande;


Data buffert: 2MB
Interface: USB2.0


Skriv/läshastigheter:
DVD+R: 4X
DVD+RW:2.4X
DVD-R/RW:2X
CD-ROM: 24X
DVD-ROM: 8X
CD-RW 10X
CD-R: 16X


Det är inga direkt imponerande specifikationer vad gäller skriv- och läshastigheter men å andra sidan är detta inte avsett som en ”prestandaprodukt”. Dimensionerna på enheten är 175mm x 141mm x 25mm och vikten är blott 430g. Med dessa mått och en trevlig design kan AOpen ESV-289U vara ett intressant val för många.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid