AOC har visat upp Agon AG352UCG, en ny premiumskärm med VA-panel, G-sync och hög uppdateringsfrekvens som riktar sig mot gamers.

AOC är kanske inte vara det mest etablerade märket här i Sverige när det gäller bildskärmar. Men företaget har flertalet gånger visat att det är möjligt att hålla sig på en bra prislapp medan man ändå erbjuder eftertraktade egenskaper hos sina produkter. Nu har företaget visat upp AG352UCG ur deras Agon-serie som företaget har för att försöka visa att man också vill göra premiumprodukter för spelare.

AG352UCG är som namnet tyder en 35 tum stor skärm. Upplösningen hamnar på 3 440 x 1 440 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 100 Hertz (Hz). Responstiden hamnar på 4 millisekunder på skärmens VA-panel. Skärmen har en kurvatur på 2 000R vilket är relativt aggressivt när det gäller en skärm av denna storlek. Den klarar även av att visa 100 procent av sRGB färgspektrumet.

Agon AG352UCG får headset-hållare

Rent stilmässigt följer Agon AG352UCG samma estetiska linjer som vi sett från gamingskärmar under de senaste åren. Skärmen monteras på ett stilrent stativ med en fot som bör vara stor nog för att förhindra att skärmen blir ostadig om användaren skulle råka knuffa till bordet eller liknande. AOC kallar stativet för Ergo Base, vilket egentligen inte innebär annat än att skärmen går att vrida, justera uppåt och neråt i höjd. Samt att man kan rotera skärmen om man föredrar porträtt-läge.

På baksidan av skärmen hittar vi en uppsättning LED-belysta detaljer. Belysningen ska gå att byta mellan färgerna röd, blå och grön. Eller så kan man stänga av funktionen helt.

AG352UCG är även utrustad med en headset-hållare på sidan av skärmen. På baksidan ser vi även att Ergo Base-stativet har ett inbyggt handtag i toppen. Något som kan vara bra att ha om man behöver flytta runt sin skärm ofta. Även om 35 tums skärmar kanske inte är det första valet att konka med sig till ett LAN-party.

Anslutningsmässigt så är Agon AG352UCG utrustad med HDMI, Displayport samt USB för snabbladdning. Även 3,5 mm kontakt för hörlurar samt Kensington-lås finns.

AOC Agon AG352UCG lanseras i mars 2017 och prislappen hamnar på 8 499 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid