Nylanserade AOC Agon AG352QCX är en ultrabred, välvd skärm på 35 tum som stoltserar med 200 hertz uppdateringsfrekvens men lägre upplösning.

AOC fortsätter att göra ett namn för sig på marknaden. Nu lanserar man en ny premiumskärm som kommer utrustad med flera egenskaper som krävande användare söker. Dock kommer den även utrustad med en begränsad upplösning sett till skärmens storlek.

AOC AG352QCX mäter in på 35 tum med en upplösning på 2 560 x 1 080 pixlar. Att jämföra med många ultrabreda 34-tums skärmar med 3 440 x 1 440 pixlars upplösning. Skärmen springer samtidigt åttor kring de flesta ultrabreda konkurrenter när det kommer till uppdateringsfrekvens. AOC pressar sin VA-panel till hela 200 Hertz (Hz) vid en kurvatur med en radie på 2 000 millimeter.

AOC AG352QCX riktar sig mot snabba spel

AG352QCX har en responstid på 4 millisekunder och kommer med dedikerade inställningar för att enligt egna uppgifter minska input lagg. Skärmen stödjer 100 procent sRGB färgspektrum samt får en överraskande stilren design för att vara en gamingskärm. Skärmen kommer dock utrustad med LED-belysning på bak- och undersida för att sticka ut lite mer från mängden. AOC påpekar även att skärmen har teknik för att undvika flimmer samt sänka nivåerna av blått ljus för att förebygga trötthet och bädda för långa spelsessioner.

Stöd för adaptiv bildsynkronisering (Kompatibel med AMD Freesync) finns också i skärmens specifikationer. Det finns dock inga uppgifter om vilket verkbart frekvensomfång skärmen stödjer vid adaptiv bildsynkronisering.

Det faktum att AOC valt att sträcka ut upplösningen på 2 560 x 1 080 pixlar över en 35 tum stor yta ger en relativt låg pixeldensitet. Vilket är en direkt effekt av att tillverkaren istället satsat fullt ut på hög uppdateringsfrekvens. Medan upplösningen är i lägsta laget krävs det trots allt rejäl grafikkraft för att pressa bildfrekvensen högt nog för att matcha skärmens uppdateringsfrekvens.

AG352QCX har även en uppsjö av anslutningar så som VGA, DVI Dual Link, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2ad, 2 stycken USB 3.0 samt Ljud ut/in och Mikrofon in/ut. Prislappen landar på cirka 7 900 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Morkulkarlssonpåtaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Daniel Danielsen

Greit med et Freesync-alternativ til Acer Z35 (Gsync, 2560 x 1080, 200Hz, 2000R). Men ja, oppløsningen blir lav. Byttet min Z35 inn i en 55″ 4K 4000R Samsung TV, og selv ved 60Hz er opplevelsen langt bedre. Ikke bare oppløsningen, men også skarpheten. For mye ghosting på Z35 over 100Hz uansett.

karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Coolt men när ska man sluta med onödigheter som kostar mer än vad de borde göra? Hoppas vi ser snart fler skärmar med över 60Hz som inte kostar ett helvete.

Morkul
Medlem
Morkul

Lite petigt men rätt ska vara rätt: Detta är en MVA panel och ingenting annat.