Jag personligen har i en krönika här på NH beklagat mig lite över användarvänligheten på egenbyggda HTPC-system. Det största problemet var i min mening brist på riktigt bra användarinterface. Windows XP Media Center Edition 2004 är ett mycket bra alternativ men då det enbart säljs med fullfjädrade datorpaket är det uteslutet för hemmabyggarn.
På Anandtech har man tagit en närmare titt på ett av de kanske mest intressanta (fristående) användarinterface för TV-funktionen i en HTPC.


SnapStream Beyond TV 3 heter programet och har en mängd av användbara egenskaper. Däribland ett par som inte ens Microsoft lyckats få med i Media Center.
Bland annat kan man förmedla TV-sändningarna över sitt nätverk, vanligt ethernet men även trådlöst.
Den kanske mest intressanta funktionen är dock Web Admin. Denna funktion tillåter användaren att starta eller programmera in en inspelning genom en webbläsare.
Du kan alltså sitta hemma hos polaren och komma på att du glömt att schemalägga en inspelning för Dr. Phil. De flesta hade då sprungit de 5 milen hem men med Beoynd TV 3 är det bara att koppla upp på nätet och därifrån programmera in inspelningen. Smidigt var ordet!


SnapStream kommer inom kort med ett fullfunktions interface, Beyond Media, som vi verkligen ser fram emot. För den som är intresserad av ett bra interface för sin TV-tuner kan vi dock rekommendera en titt på Anandtechs recension av Beyond TV 3.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid