Anthem får lanseringstrailer – två veckor innan lansering

En trailer för den som förbokar

0

I vad som kan ses som en smått förvirrande marknadsföringsstrategi har kommande spelet Anthem nu fått en lanseringstrailer menad att bygga hype, två veckor innan spelet blir officiellt tillgängligt.

Inför stora spellanseringar brukar det ofta vara en tid av korta teaser-trailers, enstaka skärmdumpar och ”läckor” som alla hjälper till att bygga intresse inför den stundande lanseringen. Dessa brukar sedan följas av en lanseringstrailer som blir tillgänglig någon enstaka dag innan lanseringen för att hålla intresset på topp. Så länge spelet inte heter Anthem, det vill säga.

Av någon anledning har publicisten Electronic Arts (EA) och spelutvecklaren Bioware som kommer att släppa lös sin nästa stora speltitel Anthem inom kort gjort spelets lanseringstrailer tillgänglig. Två veckor innan spelet officiellt lanseras.

Vissa får förtur

Många kanske förvirras av den tidiga publiceringen av Anthems lanseringstrailer. EA och Biowares val kan förklaras med att den som använder sig av EA:s tjänst Origin Access Premier på PC får tillgång till spelet en vecka innan alla andra. Detta medans användare av vanliga Origin Access endast får tillgång till spelet i 10 timmar vid samma datum.

Anthem är ett action RPG-spel som kan liknas med Bungies Destiny-serie till en viss utsträckning. I Anthem kommer spelarna att styra så kallade ”Javelins” som kan beskrivas som robotdräkter med jetmotorer. Dessa kan modifieras efter spelares individuella tycke till en viss del, men olika javelins har olika spelstilar.

När spelet lanseras kommer den första akten kallad ”Echoes of Reality” att utspela sig. Sedan med den första stora uppdateringen kommer akten Evolving World, denna följs upp av Stronger Together och The Cataclysm vid senare tillfällen under året. Således kommer Anthem att ha en slags levande spelvärld som utvecklas ju längre tiden går.

Anthem lanseras officiellt den 25 februari. Som tidigare nämnt kommer användare av Origin Access Premier att få tillgång till spelet den 15 februari och användare av standard Origin Access kommer att få tio timmar speltid att utnyttja från och med den 15 februari fram till dess att spelet blir officiellt tillgängligt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid