Antec har idag gått ut med sin allra senaste skapelse, Antec Solo II som de själva kallar för ett mindre mid-tower-chassi. Solo II har ett stort fokus på en elegant, stilren och tyst design, och ska enligt företaget själva vara designat efter deras Sonata-serie och feed-back från deras kunder som efterfrågat ett mer anpassningsbart chassi.

Antec Solo II blir efterträdaren till den gamla krigaren Antec Solo, och satsar en design som ska vara lätt att arbeta med för slutanvändare, vara tyst och ha plats även för de längsta grafikkorten på marknaden. Vi ser bland annat ljuddämpning i alla dess former, dammfilter och verktygslös montering av hårddiskar med silikonfäste.

Antec_Solo_IIaSolo II-chassits sida och topp är byggt i 1 mm SECC / polykarbonat speciellt designat för att absorbera ljud, medan resten av chassit är byggt i anodiserad aluminium med en ”svart piano” finish. Även sidorna på chassit kommer utrustade med mattor för att absorbera ljud. De två främre fläktarna kommer med inbyggt dammfilter som är enkla att ta av och sätta dig igen, och alla fläktar är installerade med små gummiproppar för att få ned vibrationer fläktarna kan avge.

Antec_Solo_IIb Antec_Solo_IIe

Frontpanelen kommer med stöd för två USB 3.0, två USB 2.0 och ingångar för ljud-in/ut, ungefär vad man kan vänta sig från dagens chassin. Chassits hårddiskmontering ska även den vara inriktad på att sänka ljudnivån, men även tillåta verktygslös montering av hårddiskar. Hårddiskfacken kommer med små silikon-distanser för att reducera vibrationer, och är kompatibla med 3,5″ och 2,5″-enheter. Men det finns bara plats för att installera upp till tre hårddiskar oavsett storlek, och man har istället valt att använda det begränsade utrymmet till två 5,25″-platser. Det finns dock en plats dedikerad under hårddiskburarna för användning av en 2,5″-SSD.

Antec_Solo_IIc Antec_Solo_IId

Enligt Antec själva är chassit designat, och inriktat mot entusiast- och prestandaanvändare men skulle även kunna inrikta sig mot gamers. Chassit ska finnas tillgängligt i butik inom kort, och enligt tidig listning på prisjakt bör det få en prislapp på runt 900 kronor inklusive moms.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Viking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Verkar vara ett bra chassi för att vara så pass litet. Prislappen är kanske något för högt